11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei copii au creat un eveniment pentru a ajuta alţi copii

Trei copii au creat un eveniment pentru a ajuta alţi copii

Care e superputerea ta Crăciunul acesta? E întrebarea adresată de copiii care s-au implicat în organizarea unui eveniment caritabil cu totul special, care va avea loc duminică, 8 decembrie, la restaurantul Blue Moon de pe strada Brazda lui Novac, nr. 79 A, începând cu ora 17.00.

Într-o zi de toamnă, Elena Butoescu a mers în parc împreună cu fetiţa sa, Macrina, şi cu prietenii ei, Nicola şi Andrei, pentru a culege conuri de brad. Urma să le transforme în decoraţiuni pentru Crăciun. Macrinei şi celorlalţi prichindei de 10 ani le-a încolţit atunci un gând în minte: să facă tarabe de Crăciun unde să îşi vândă decoraţiunile, iar cu banii strânşi „să îi ajute pe copiii care au nevoie“. Chiar acestea au fost cuvintele lor. Elenei i-a venit apoi ideea unui eveniment caritabil, care să le transforme gândul în realitate. Nu se aştepta, totuşi, să devină aşa de mare un mic bulgăre de idee care s-a rostogolit şi a adunat o mulţime de copii şi oameni mari, dornici să ajute.

Fondurile vor merge la copiii de la Oncopediatrie


Cu ajutorul Asociaţiei „Dincolo de Azi“, fondată de Georgiana Băiaşu, fondurile strânse în cadrul evenimentului vor fi folosite pentru nevoile copiilor internaţi în Secţia de Oncopediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova.


„Nu am crezut iniţial că proiectul va prinde atât de mult, dar din ideile mici se nasc ideile mari. Noi am pus evenimentul pe pagina de Faceboook a Departamentului nostru de Studii Anglo-Americane şi Germane“, spune Elena, care este lector univ. dr. în cadrul acestui departament al Facultăţii de Litere de la Universitatea din Craiova. „Colega mea, Mihaela Roibu, ne-a ajutat cu spaţiul de desfăşurare. A îmbrăţişat cu mare entuziasm ideea. Ea administrează şi o şcoală de limbi străine şi a promovat evenimentul şi în rândul copiilor şi părinţilor de acolo. Au venit propuneri şi de la ei“, adaugă mama Macrinei.

Magie, dansuri şi muzică

Copiii s-au împărţit în echipe şi fiecare tarabă va fi tematică. Unele vor fi cu brioşe, altele cu decoraţiuni, alţi copii vor avea felicitări. Vor fi aproximativ 20 de tarabe cu tot felul de minunăţii pregătite de copii. „Ce ne bucură foarte mult e că părinţii i-au încurajat pe copii să participe. Este, de fapt, un eveniment făcut de copii. Susţinuţi de părinţi, bineînţeles. Ei sunt cei care s-au implicat foarte mult şi asta e o bucurie. Copiii vor să ajute alţi copii“, mai spune Elena.

În cadrul evenimentului vor avea loc tot felul de numere artistice realizate şi cu ajutorul studenţilor şi foştilor studenţi ai departamentului. Doi magicieni, studenţi la FEEA, îi vor fermeca pe cei prezenţi. La eveniment vor veni şi copii de la Liceul de Artă, care vor cânta muzică populară şi uşoară. „Vom avea chiar şi noi un moment de colinde susţinut de corul departamentului. Fosta noastră studentă, Diana Petrescu, va veni alături de chitaristul formaţiei Old School Band pentru un moment acustic. Vor fi şi câţiva copii care vor dansa. Va fi un program frumos“, promite Elena, care mărturiseşte ce o bucură cel mai mult în tot acest demers: „Ce contează cel mai mult este că le insuflăm copiilor grija faţă de ceilalţi. E un lucru atât de important. Altfel, umanitatea ar fi în pericol…“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS