17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDosarul „Mafia permiselor“ a fost desființat

Dosarul „Mafia permiselor“ a fost desființat

Dosarul „Mafia permiselor“ a fost desființat de către judecătorii Tribunalului Gorj. După șase ani de audieri și procese, magistrații gorjeni au luat decizia să anuleze documentul fundamental al dosarului.

Este vorba chiar de rechizitoriul prin care au fost trimiși în judecată nouă inculpați, între care și medici din județul Gorj, acuzați că ar fi emis nelegal adeverințe folosite de beneficiari pentru obținerea permiselor auto sau de port-armă.

Instanța de judecată a constatat că soluționarea dosarului nu era de competența procurorilor Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, dar și a polițiștilor de la Direcţia Generală Anticorupţie.

De asemenea, instanța a mai stabilit că și SRI și-a depășit atribuțiile în acest caz, care a procedat la punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică emise. Instanța de judecată a invocat prevederi din Costituţia României și Convenţia Europeană a Drepturilor Omului.

Nouă persoane, trimise în judecată

Nouă persoane au fost trimise în judecată de Parchetul General, dintre care trei medici. Este vorba de Dana Vodislav, medic oftalmolog, Elena Bălţăreţu, medic primar radiologie şi imagistică medicală, şi fiul acesteia, Rodica Lehner, medic specialist medicina muncii, Carmen Vioreanu, medic psihiatru, şi psihologul Valentina Oprişor.

Acuzaţiile au constat în trafic de influenţă, luare de mită, fals, uz de fals şi alte infracţiuni. Potrivit procurorilor, analizele medicale pentru fișele celor care doreau să obțină permisul de conducere nu erau efectuate în realitate. Este de amintit că, iniţial, inculpații au fost condamnați la închisoare cu suspendare, cu excepția medicului oftalmolog Dana Vodislav. Aceasta primise cinci ani de închisoare cu executare, fiind în recidivă.

Curtea de Apel din Craiova a desființat sentința de la Târgu Jiu şi a trimis dosarul spre rejudecare. La rejudecare, magistrații au hotărât, în baza noii legislații mai favorabile, că se impune anularea rechizitoriului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS