Acasă Local Gorj Resturi de păsări, abandonate pe un câmp de la marginea localității Dănești

Resturi de păsări, abandonate pe un câmp de la marginea localității Dănești

-

Garda de Mediu Gorj a amendat cu 40.000 de lei o societate comercială din Târgu Jiu pentru poluare cu deșeuri rezultate din prelucrarea cărnii de pasăre. Polițiștii din Târgu Jiu au efectuat joi verificări în comuna Dănești, vecină cu municipiul Târgu Jiu.

În urma celor constatate, s-a decis deschiderea unui dosar penal:

„Având în vedere apariția în spațiul public a unor informații conform cărora pe un câmp din comuna Dănești au fost identificate resturi de păsări, presupuse a aparține unei societăți comerciale de profil, au fost dispuse măsuri de verificare și luarea măsurilor legale, de către autoritățile cu atribuții în domeniu.

În urma verificărilor efectuate de polițiști la fața locului, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de poluarea prin evacuarea, cu știință, în apă, în atmosferă sau pe sol a unor deșeuri sau substanțe periculoase, în baza Ordonanței de urgență nr. 195/2005 privind protecția mediului. Infracțiunea se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă penală de la 65.000 la 70.000 lei.

Garda de Mediu a aplicat o sancțiune contravențională în cuantum de 40.000 lei, conform articolului 19, aliniatul 3, din Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor.”, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj

ȘTIRI VIDEO GdS