6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorlogie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 18 noiembrie – 1 decembrie, pentru Oltenia şi la munte.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Oltenia

Temperaturile maxime vor scădea de la o medie de 15…16 grade, la începutul intervalului, spre valori în jurul a 6 grade în data 23 noiembrie. Apoi vor crește ușor de la o zi la alta, urmând ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză să se înregistreze, în medie, 12 grade la scară regională. Parcursul minimelor va fi similar cu cel al maximelor, urmând ca acestea să scadă de la o medie de 9…10 grade în intervalul 18 – 21noiembrie, spre medii în jurul a 2 grade în data de 23 noiembrie. Ulterior temperaturile cresc ușor, spre 3…4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 18 -28 noiembrie.

La munte

Temperaturile diurne vor scădea spre valori în jurul unei medii de 2 grade în data de 22 noiembrie, pornind de la 9…10 grade în primele zile ale intervalului. Apoi, variațiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative și se vor înregistra temperaturi maxime de 3…4 grade. În intervalul 18 –21 noiembrie se vor înregistra temperaturi minime cuprinse, în medie, între 2 și 4 grade. Apoi este estimată o răcire spre -4 grade, urmată de o ușoară încălzire, spre sfârșitul intervalului. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 18 -22 noiembrie, apoi în intervalul 24 -30 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS