20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTel Drum, obligată să cârpească lucrările făcute de mântuială cu bani europeni

Tel Drum, obligată să cârpească lucrările făcute de mântuială cu bani europeni

Tel Drum a fost somată de Primăria Craiova şi Compania de Apă Oltenia (CAO) să rezolve situaţia pe strada Bariera Vâlcii. Aici covorul asfaltic a început să se prăbuşească de ceva timp, chiar pe mijlocul carosabilului.

Culmea, strada a fost reabilitată pe fonduri europene, în urmă cu trei-patru ani. Lucrările au fost făcute de firmele Imob Lux Construct SRL şi Tel Drum, aceasta din urmă fiind lider de asociere.

Reabilitată cu fonduri europene, în cadrul unui proiect în valoare de peste zece milioane de euro (54.958.148 lei), care a cuprins modernizarea și a altor două străzi din Craiova – Râului şi Caracal, strada încă este în garanţie.

Sub covorul asfaltic se cască o cavernă


Problemele au început în urmă cu o lună, mai precis pe 16 septembrie 2019. Pe sensul de mers spre Şimnic, imediat după Teleconstrucţia, asfaltul se lăsase serios. Până seara, acesta a cedat și a fost nevoie de intervenţia Companiei de Apă Oltenia.


La momentul intervenţiei, după ce au decopertat covorul asfaltic şi au remediat avaria, angajaţilor de la CAO le-a atras atenţia altceva. Şi anume, sub covorul asfaltic se deschide „nepermis de mult“ o cavernă.

Cu alte cuvinte, lucrătorii CAO au văzut că pământul şi pietrişul de sub asfalt sunt luate de apa provenită din reţeaua de canalizare pluvială.

Stradă reabilitată cu fonduri europene, cârpită în perioada de garanţie


Dacă ne referim la lucrările de modernizare a reţelelor de apă şi canal de pe Bariera Vâlcii, acolo a lucrat şi CAO, dar şi firmele care au avut contract pe fonduri europene. Sunt două componente, o parte făcută de CAO şi o componentă făcută de constructor.

Probleme ne face pluviala, o cămăşuire interioară de la reţeaua de canalizare pluvială. Când am intervenit la un branşament pe care îl aveam noi am filmat cu camera pe reţea. Am descoperit o cavernă care se lărgește nepermis de mult.

Sunt nişte neconformităţi acolo. Am filmat şi sunt mai multe probleme. Nu vom interveni noi. Ne-am adresat primăriei, am vorbit şi cu cei de la Tel Drum. Ei sunt obligaţi, prin contract, să remedieze. Noi am marcat locul, să nu fie probleme,

a declarat un reprezentant CAO.

Stradă în garanţie, spartă de CAO

După Râului, Tel Drum este chemată să repare Bariera Vâlcii

Cele precizate de reprezentanţii CAO sunt confirmate de Primăria Craiova. Administraţia locală aşteaptă Tel Drum să vină cu soluţii săptămâna viitoare. Totodată, autorităţile locale au la îndemână garanţia de bună execuţie.

Într-adevăr, după problemele apărute pe strada Bariera Vâlcii, a avut loc o întâlnire. Reprezentanţii CAO, cu cei ai firmei Tel Drum, ca lider de asociere şi angajaţii Primăriei Craiova de la Direcția de Elaborare și Implementare Proiecte au avut o întrevedere.

S-a solicitat celor de la Tel Drum să vină cu soluţii. Au termen până luni, 28 octombrie. Chiar dacă firma este în insolvenţă, avem sumele din garanţie şi folosim aceşti bani pentru reparaţii,

a explicat pentru GdS, Lucian Prejbeanu, consilierul primarului Craiovei.

Strada Bariera Vâlcii


În urmă cu cinci luni, Tel Drum a reparat gurile de canal de pe strada Râului din Craiova, drum modernizat chiar de fima din Alexandria, în cadrul aceluiaşi proiect cu fonduri europene. Şi această stradă se află în perioada de garanţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS