7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTel Drum a început reparaţiile pe strada Râului

Tel Drum a început reparaţiile pe strada Râului

Tel Drum a început repararea gurilor de canal de pe strada Râului din Craiova, drum modernizat chiar de fima din Alexandria, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Strada se află în perioada de garanţie.

SC Tel Drum SA a început, de ieri, reparaţiile pe strada Râului din Craiova. Firma din Alexandria, care a derulat, în calitate de lider de asociere, contractul de zece milioane de euro (fonduri europene) privind modernizarea străzilor Caracal, Râului şi Bariera Vâlcii, a revenit în Bănie. E drept, cu o lună mai târziu decât promisese.

Tel Drum anunţase Primăria Craiova că, până la sfârşitul lunii mai, va înlocui toate capacele de cămin şi grătarele de geiger deteriorate şi că va reface asfaltul din jurul acestora. De lucru s-a apucat însă abia ieri.

Tel Drum a început reparaţiile pe strada Râului de la intersecţia cu strada Dr. Victor Papillian. Aici asfaltul s-a lăsat de mai mult timp, iar o gură de canalizare se transformase în capcană pentru şoferi. De altfel, drumul oferă multe astfel de situaţii şi nu de ieri, de azi, ci chiar din perioada în care se pregătea recepţia (iunie 2016).

Fisurile transversale și longitudinale (peste 500 de metri) au apărut în carosabil cu o lună înainte de recepţia lucrărilor. La fel şi unele zone cu asfalt lăsat, unde nici intervenţiile ulterioare nu au avut efect.

Gurile de canalizare, mai ales cele de pe mijlocul drumului, au dat însă cele mai multe bătăi de cap şoferilor. Unele din cauza capacelor deteriorate, altele a gropilor formate de jur împrejur. Aici a intervenit şi Tel Drum, strada Râului aflându-se încă în perioada de garanţie.

Constructorul speră să termine lucrările într-o săptămână

După ce a aşteptat „de i-au sărit capacele“ după… noile capace, care ar fi sosit cu mare greutate de la furnizor, Tel Drum a început, ieri, reparaţiile pe strada Râului.

Din spusele unui reprezentant al firmei prezent pe teren, lucrările ar dura circa o săptămână.

„Avem de înlocuit şapte sau opt guri de canal, de refăcut asfaltul în jurul acestora şi al altor guri de canalizare, chiar dacă acolo capacele sunt OK, şi de schimbat nişte grătare de geiger. Am început de aici (de la intersecţia cu strada Dr. Victor Papillian – n.r.) şi o să continuăm pe sensul acesta de mers până la capăt (la intersecţia cu strada Brestei – n.r.). Apoi o să ne întoarcem pe sensul celălalt cu reparaţiile. Sper să terminăm lucrările într-o săptămână. Eu aşa îmi doresc, să nu stăm prea mult în Craiova. Acum mai depinde însă şi de vreme, pentru că nu se ştie cu ploile ăstea…“, a explicat reprezentantul din teren al Tel Drum.

Acesta nu a pomenit însă nimic de zonele cu asfalt lăsat, care se întâlnesc tot mai des pe strada Râului. „Nu ştiu ce să vă spun. Nu am primit nimic de la firmă legat de asta. Noi am fost trimişi doar pentru repararea gurilor de canal cu probleme. De altceva nu ştiu“, a spus reprezentantul Tel Drum.

Pe lângă intersecţia cu strada Dr. Victor Papillian, unde lucra, ieri la prânz, firma din Alexandria, zone cu asfalt lăsat mai sunt la intersecţiile cu strada Dealul Spirei şi strada Morii, pe sensul de mers către Brestei, dar şi în câteva zone de pe celălalt sens de mers.

Ce lucrări s-au făcut ieri

Până aseară, Tel Drum decopertase asfaltul din jurul a două guri de canalizare: cea de la intersecţia cu strada Victor Papillian şi cea de la intersecţia cu strada Gheorghe Donici. Aici s-au montat şi capace noi. Lucrările au rămas semnalizate cu mai multe balize.

Constructorul a precizat că mai întâi se va decoperta asfaltul din jurul tuturor gurilor de canal cu probleme şi abia după aceea se va turna un strat nou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS