10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn Craiova a început montarea iluminatului festiv

În Craiova a început montarea iluminatului festiv

În Craiova a început montarea iluminatului festiv. Craiovenii care au trecut în aceste zile prin centrul oraşului au remarcat faptul că primăria a demarat acţiunea de montare a luminiţelor de sărbători.

Cu toate că vremea de afară nu te duce deloc cu gândul la Crăciun şi sărbătorile de iarnă, amenajarea iluminatului festiv este în toi.

Reprezentanţii Primăriei Craiova au explicat însă că este nevoie de timp pentru a pune la punct iluminatul de sărbători, iar momentul în care vor fi aprinse luminiţele din centrul oraşului este tot mai aproape.

O lună la dispoziţie pentru montarea iluminatului festiv

Mai exact, luminiţele se vor aprinde în preajma zilei de 30 noiembrie, de Sfântul Andrei.

„Ştiu că vremea de afară nu te duce cu gândul la sărbătorile de iarnă, dar pentru că iluminatul festiv se va aprinde la sfârşitul lunii noiembrie, în pragul sărbătorii de Sfântul Andrei, nu ne rămâne decât o lună la dispoziţie să montăm luminiţele şi să facem toate probele. O lună este chiar puţin pentru instalarea celor peste un milion de beculeţe, dar am mai tras de timp tocmai din cauza vremii. Oamenii nu sunt obişnuiţi să vadă luminiţe de Crăciun când sunt peste 20 de grade afară, dar dacă mai zăboveam puţin nu ne mai încadram în termen. Practic, nu ne corelam cu deschiderea oficială a Târgului de Crăciun“, a spus Delia Ciucă, directorul executiv al Direcţiei Servicii Publice din cadrul Primăriei Craiova.

Luminiţele de sărbători vor fi, în mare, aceleaşi ca anul trecut.

„Va fi un proiect nou, cu unele mici modificări faţă de anul trecut. Însă, în mare, locaţiile vor rămâne aceleaşi. Mă refer la străzile Calea Bucureşti şi A.I. Cuza, la Piaţa „Mihai Viteazul“, Piaţa „Fraţii Buzeşti“ şi Centrul Istoric. Plus cele trei clădiri care sunt tot timpul iluminate: primăria, prefectura şi clădirea Palace“, a adăugat Delia Ciucă.

În centrul Craiovei a început montarea iluminatului festiv de Sărbători
În centrul Craiovei a început montarea iluminatului festiv de Sărbători

Ca şi anul trecut, Târgul de Crăciun va avea loc în perioada 23.11.2019 – 05.01.2020. Anul trecut, cele peste un milion de beculeţe cu care a fost împodobit centrul oraşului de Sărbători au fost aprinse oficial în data de 23 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS