22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjVoluntari, înjuraţi că au reparat casa unor sărmani

Voluntari, înjuraţi că au reparat casa unor sărmani

Voluntarii care au mers într-o comună din Gorj, ca să repare locuinţa unor sărmani au fost înjuraţi de localnici. Mai mult, aceştia au sesizat primăria că sunt deranjaţi de zgomotul produs. Întâmplarea s-a petrecut în satul Bobu, comuna Scoarţa.

„Am primit multe reclamații, dar nu am băgat în seamă aceste răutăți. Nu am stat să analizăm din partea căror persoane au venit, deoarece noi lucram cumva contra-cronometru și nu aveam timp să ne ocupăm de asta. Au mers și la Primăria comunei Scoarța, pentru a depune sesizări. Unii dintre săteni ne înjurau de fiecare dată când treceau pe drum, prin fața casei“, a spus Nicoleta Iftode, unul dintre voluntari, scrie hotnews.

Casa aparţine familiei Moraru. Soții Moraru împreună cu cei doi copii stau în două camere și un mic hol în care era improvizată o bucătărie. Cei patru membri ai familiei locuiau într-o singură încăpere, de trei pe doi metri, pentru că în cealaltă nu se putea sta, deoarece nu avea tavan, acoperișul era degradat și prin acesta se vedea cerul. Era folosită mai mult ca spațiu de depozitare. Camera în care toată familia trăia nu avea nici măcar tencuială.

Copiii și părinții lor au dormit într-un cort lângă casă, în timpul desfășurării lucrărilor. Lucrările s-au desfășurat pe parcursul unei luni. Au început în luna august și s-au încheiat, în cea mai mare parte, la sfârșitul lunii septembrie. 47 de voluntari și donatori s-au implica

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS