21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAstăzi începe decopertarea gazonului de pe „Oblemenco“

Astăzi începe decopertarea gazonului de pe „Oblemenco“

Astăzi începe decopertarea gazonului de pe „Oblemenco“.

Primăria Craiova a anunţat, astăzi, că de la ora 12.00 va începe decopertarea actualei suprafeţe de joc de la stadionul „Ion Oblemenco“.

Acţiunea va fi realizată de constructorul care a realizat stadionul, firma CON-A Sibiu, dar o contribuţie financiară importantă va avea şi municipalitatea.

Primăria Craiova a ajuns încă de săptămâna trecută la un acord cu Compania Naţională de Investiţii (CNI), cea care a finanţat construirea arenei din Bănie, pentru schimbarea gazonului.

Actualul gazon, care era unul natural, va fi înlocuit cu unul ranforsat (hibrid), iar diferenţa de preţ va fi suportată de la bugetul local.

Era vorba de suma de 297.500 de euro, care a şi fost aprobată prin votul unanim al consiliului local.

Conform convenţii transmise de CNI, primăria şi constructorul sunt cofinanţatori la schimbarea gazonului, în timp ce Compania nu dă niciun leu.

„Am văzut şi eu gazonul care va veni, arată super. Am vorbit cu reprezentantul CON-A şi m-a asigurat că lucrurile se vor rezolva aşa cum am stabilit“, preciza ieri, pentru GdS, viceprimarul Adrian Cosman.

Montarea noului gazon, care va fi adus din Grecia, va avea loc începând de săptămâna viitoare.

Cert este că, pe 4 noiembrie, meciul Universitatea Craiova – Dinamo, de pe stadionul „Ion Oblemenco“, se va disputa pe noul gazon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS