29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUATAA Motru îi lasă pe localnici fără apă caldă timp de șapte zile

UATAA Motru îi lasă pe localnici fără apă caldă timp de șapte zile

Locuitorii din Motru vor rămâne fără apă caldă timp de șapte zile. Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, a declarat că sistarea furnizării apei va avea loc ca urmare a reviziei centralei din cadrul Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA).

Fiind vorba de cazane separate, este necesar ca actualul cazan să fie oprit, efectuate reviziile la rețea și pornit cazanul utilizat pentru perioada de iarnă: „Se oprește centrala pentru o revizie în vederea pornirii pentru sezonul de iarnă.

Nu se poate face trecerea de la cazanul de apă caldă menajeră folosit pe perioada de vară la centrala care furnizează atât agent termic, cât și apă caldă fără să fie această revizie pentru că este vorba de rețele comune.

Doar în cadrul uzinei sunt rețele separate. În oraș, rețelele sunt comune. Este obligatorie această revizie pentru a trece pe cazanul de iarnă și pe instalațiile care asigură apă caldă și căldură în același timp.

Vor fi minimum șapte zile fără apă caldă și temperaturile dacă scad vom porni căldura de săptămâna viitoare, adică de luni, 21 octombrie“, a spus Gigel Jianu.

Subvenție de opt milioane de lei

Este de precizat că Uzina de Agent Termic și Alimentare cu Apă Motru a primit de la guvern aproximativ opt milioane de lei.

Această sumă reprezintă acoperirea pierderilor și subvențiile pentru asigurarea agentului termic în oraș. Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, a declarat că administratorul special și cel judiciar de la UATAA se vor ocupa de gestionarea banilor.

„Au fost alocați aproape opt milioane de lei. Este o sumă care reprezintă pierderile induse și subvențiile pentru populație. Este suma pe care o va primi UATAA Motru pentru sezonul de iarnă. De cheltuirea banilor se va ocupa administratorul judiciar, așa cum s-a întâmplat și în ultimii ani…

Banii sunt pentru tot ce ține de funcționare. În mod normal, banii ar trebui să fie folosiți pentru a scoate firma din insolvență. Din câte am înțeles, administratorul judiciar a făcut demersuri pentru a prelungi insolvența cu încă un an“, a declarat Gigel Jianu, primarul din Motru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS