9.4 C
Craiova
marți, 28 martie, 2023
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, 2 – 15septembrie. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Oltenia

Vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară. În primele două zile media temperaturilor maxime este de 34 de grade. În intervalul 4-7 septembrie se va răcori ușor, iar media se va situa în jurul valorii de 30 de grade. Începând cu data de 8 septembrie valorile diurne vor continua să scadă ușor și treptat și vor fi cuprinse în medie între 24 și 26 de grade, ceea ce va caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general între 15 și 17 grade, exceptând nopțile de după data de 10 septembrie, când aceasta va tinde spre 12 grade.Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în perioada 7-11 septembrie, când pe arii restrânse este posibil să se cumuleze și cantități mai însemnate de apă.

La munte

Regimul termic va marca o scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni. Prin urmare, media temperaturilor maxime va coborî de la 20…21 de grade, în primele două zile, spre 14…15 grade în perioada 10-15 septembrie. Temperaturile minime vor ajunge de la valori în mediede 10…12 grade în primele nopții, până la 6 grade spre sfârșitul intervalului. În cea mai mare parte a intervalului, temporar se vor semnala averse și local se vor cumula cantități de apă mai însemnate, în special în perioada 6-12septembrie.

Dobrogea

Vremea va fi călduroasă în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 30…31 de grade, după care în zilele de 4 și 5 septembrie se va răcori ușor. Media va scădea spre 26…27 de grade. Ulterior, în 6 și 7 septembrie, valorile diurne vor crește ușor, în medie spre 28 de grade, apoi vor marca o scădere treptată, spre medii de 24…25 de grade în perioada 10-15 septembrie, când vor caracteriza un regim termic apropiat de cel normal. Media minimelor termice se va situa în general între 15și 17grade, exceptând primele nopți când va fi mai cald,cu valori nocturne în medie de 19…20 de grade. Probabilitatea de apariție a ploilor în general slabe va fi mai ridicată în intervalul 9-12septembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS