10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVreme schimbătoare în Oltenia şi la munte

Vreme schimbătoare în Oltenia şi la munte


În Oltenia, vremea se va încălzi treptat până în data de 8 august, de la medii regionale ale maximelor de 28…29 de grade, la medii în jurul valorii de 34 de grade. Până la sfârșitul primei săptămâni, se va răci, în medie, cu aproximativ 3 grade, apoi valorile termice vor crește din nou.

La începutul celei de-a doua săptămâni se va atinge o medie de 35 de grade. Va urma o răcorire treptată, iar în ultimele zile de prognoză media temperaturilor maxime nu va mai depăși 31 de grade. Media minimelor termice va crește de la 13…14 grade în prima zi, până la 19 grade, în 9 august. În următoarele două zile se va răci, la o medie de 16 grade, iar până în data de 14 august, aceasta va reveni la 19 grade. În zilele care vor urma valorile termice minime vor fi în scădere, iar în ultimele două zile vor fi în medie de 16 grade. Vor fi intervale de timp cu manifestări de instabilitate, cu o probabilitate mai mare în data de 9 august, precum și după data de 14 august.

La munte

La munte, în general, media valorilor termice maxime va avea variații între 18 și 23 grade, iar a minimelor între 8 și 13 grade. Vor fi intervale cu averse aproape în fiecare zi, dar mai frecvente vor fi în jurul zilei de vineri, 9 august și după data de 13 august.
Estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 5 – 18 august, a fost realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, potrivit ANM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS