10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCreșteri de prețuri la tomate, din cauza manei

Creșteri de prețuri la tomate, din cauza manei

Culturile agricole au fost afectate de mană. Specialiștii apreciază că va urma o creștere a prețurilor la legume, în special la roșii. Comercianții au început să scumpească deja tomatele.

La aprozar, prețul a trecut din nou de 5 lei și se merge până la 6, 7 și chiar 8 lei kilogramul. Petra Ochișor, directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj, susține că creșterea de preț este justificată prin faptul că tomatele au fost afectate de mană și o parte a producției nu mai poate fi valorificată.

De asemenea, în Gorj sunt foarte puțini cultivatori de roșii, iar legumele de pe piață trebuie aduse din alte județe sau chiar din import. Petra Ochișor estimează că scumpirile vor continua.

Creșteri de preț și la alte legume

Chiar și castraveții au început să se scumpească. De la un minim de 1-1,5 lei per kilogram în urmă cu două săptămâni, în prezent s-a ajuns din nou la 4-5 lei per kilogram.

La supermarket este puțin mai ieftin, 3-3,5 lei kilogramul. „A fost o perioadă deloc favorabilă pentru cultura de tomate de la nivel de județ. Pe undeva, este o creștere de preț așteptată, având în vedere că au fost afectate culturile de fenomenele meteorologice.

De asemenea, la nivelul județului nu avem atât de mulți cultivatori de tomate încât să existe o ofertă foarte bună pe piață. Sunt așteptate și în continuare creșteri de preț la roșii“, a declarat Petra Ochișor, purtătorul de cuvânt al Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS