17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVremea în Oltenia, la munte şi la mare până pe 11 august

Vremea în Oltenia, la munte şi la mare până pe 11 august

Vremea în Oltenia, la munte şi la mare până pe 11 august va fi variabilă cu instabilitate atmosferică accentuată între 2 şi 4 august. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo valabilă pentru intervalul 29 iulie – 11 august 2019.

În Oltenia, până în data de 31 iulie, media temperaturilor maxime va crește spre 33 de grade. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a primei săptămîni va determina o medie a maximelor termice de 27 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 29 de grade. Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie de 20 de grade în dimineața de 1 august, cea mai mică de 14 grade, în dimineața de 5 august, iar ulterior aceasta va oscila ușor în jurul a 16 grade.
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare pe 29 iulie și în intervalul 2-4 august.

Cum va fi vremea la munte

La munte, media valorilor termice maxime se va situa între 15 grade pe 4 august și 21 de grade în 30 și 31 iulie, iar cea a temperaturilor minime, va fi cuprinsă între 7 grade în dimineața zilei de 5 august și 13 grade în primele trei dimineți ale intervalului celor două săptămâni.
Vor fi intervale cu manifestări specifice instabilității atmosferice aproape în fiecare zi a intervalului de prognoză.

Cum va fi vremea la mare

În Dobrogea, la începutul intervalului, media temperaturilor maxime va crește spre 32 de grade în data de 31 iulie. Va urma o răcorire a vremii, care în ultima zi a primei săptămâni va aduce media maximelor termice la 26 de grade. Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile maxime vor avea, în medie, valori de 28 de grade. Temperaturile minime vor avea cea mai ridicată medie de 22 de grade în dimineața de 1 august, cea mai mică de 16…17 grade în intervalul 4-6 august, iar ulterior aceasta va oscila ușor în jurul a 18 grade.
Probabilitatea pentru manifestări specifice instabilității atmosferice va fi mai mare în intervalul 1-4 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS