11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCEO dă în judecată Electroputere pentru datoria la termoficare

CEO dă în judecată Electroputere pentru datoria la termoficare

În ședința din 12 august, acționarii Complexului Energetic Oltenia vor aproba începerea demersurilor pentru ca juriștii companiei să recupereze în instanță debitele de la Electroputere SA Craiova.

Este vorba de o datorie de 187.475 de lei, în baza unui contract de vânzare-cumpărare a energiei termice, încheiat între Complexul Energetic Oltenia și Electroputere SA Craiova în data de 18 aprilie 2014.

La debitul actual se vor calcula penalități, începând cu 30 aprilie 2019. În prezent, reprezentanții Directoratului au stabilit că sunt obligați să apeleze la instanță pentru recuperarea creanței respective, dat fiind faptul că au fost făcute demersuri în mod repetat pentru plata datoriei.

Aceasta era de pestte 459.000 de lei, însă au mai fost achitate câteva tranșe. Restul de 187.475 de lei nu a mai putut fi recuperat.

Au nevoie de aprobarea acționarilor

Directorii Complexului Energetic Oltenia au nevoie de aprobare din partea acționarilor și a Consiliului de Supraveghere pentru a face demersuri în instanță, în vederea recuperării datoriei.

În prealabil, conducerea Complexului Energetic Oltenia a trimis anul acesta șase notificări către reprezentanții Electroputere, însă nu s-a ajuns la un acord în privința plății debitului. „Toate aceste demersuri nu au avut rezultatul dorit de societatea noastră, în sensul că nu s-a reușit recuperarea debitului în totalitate și astfel la data prezentei SC Electroputere SA Craiova figurează în continuare cu un debit restant în sumă de 187.475,18 lei. Neîncasarea contravalorii facturilor emise de societatea noastră la termenul scadent, în beneficiul clientului, produce dezechilibre financiare societății noastre și disfuncționalități în achitarea obligațiilor către terții colaboratori.

Având în vedere debitele restante cu un risc mare de nerecuperare propunem avizarea de către Directorat și aprobarea de către Consiliul de Supraveghere a acțiunilor juridice împotriva societății Electroputere SA Craiova, în sumă de 187.475,18 lei și a penalităților care se vor calcula după data de 30.04.2019, până la recuperarea integrală a debitului, datorate societății noastre“, potrivit Notei de fundamentare trimisă acționarilor Complexului Energetic Oltenia pentru ședința din 12 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS