5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAproape 100 de candidați la examenul de definitivat

Aproape 100 de candidați la examenul de definitivat

Aproximativ o sută de candidați s-au înscris la examenul de definitivat din județul Gorj. Marcela Mrejeru, inspectorul școlar general al ISJ Gorj, a precizat că au fost depuse 100 de solicitări pentru examenul care va fi găzduit de Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu.

Marcela Mrejeru a declarat că nu are o situație cu profesorii care sunt suplinitori, însă numărul acestora ar fi în scădere de la un an școlar la altul. Șefa Inspectoratului Școlar Județean Gorj a mai declarat că, în școlile din județ, nu mai există suplinitori care să nu fie calificați pentru disciplina pe care o predau, așa cum se întâmpla în anii anteriori.

Probleme la titularizare

Inspectorul școlar general Marcela Mrejeru a precizat că, în ceea ce privește examenul de titularizare în învățământul preuniversitar, se așteaptă rezultatele la concursul care avut loc pe 17 iulie.

Au fost înscriși 499 de candidați, dintre care s-au prezentat 289. Cinci aspiranți la catedra de titular au fost eliminați din concurs pentru încercări de fraudare a examenului. Lucrările profesorilor vor fi evaluate în diferite centre de corectură din țară. „S-au retras foarte mulți candidați. Probabil că nu s-au simțit pregătiți pentru acest examen.

Vedem care va fi situația la examenul de definitivat. Este un examen foarte important pentru cei care vor să urmeze o carieră în învățământ, fiind necesară și o vechime pentru a putea participa“, a mai declarat Marcela Mrejeru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS