11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOprirea interzisă pe bulevardul 1 Mai

Oprirea interzisă pe bulevardul 1 Mai

Mai multe indicatoare cu oprirea interzisă au fost montate, zilele trecute, pe bulevardul 1 Mai din Craiova. De fapt, doar pe anumite porţiuni de drum, pentru că sunt şi zone unde erau amenajate deja locuri de parcare.

După ce toată zona centrală a Craiovei s-a transformat într-o imensă parcare cu plată, noile restricţii apărute pe bulevardul 1 Mai i-au deranjat pe unii craioveni.

Un cititor GdS care locuieşte pe bulevard ne-a sesizat acest aspect. Acesta consideră că măsura impusă mai mult a încurcat lucrurile, pentru că se blochează parcările dintre blocuri.

„Începând cu 15.07.2019, Primăria Craiova a mai luat o măsură care să facă viața locuitorilor mai grea, dar care va mări bugetul primăriei prin amenzi. Concret, pe bulevardul 1 Mai, arteră cu trei benzi de circulație, s-a interzis parcarea mașinilor pe sensul Parc – Liceul de Artă. S-a încurcat tot cartierul. Pe această arteră sunt trei farmacii, două cabinete medicale, două unități de deservire a populației, plus parcările pentru locatarii blocurilor din zonă“, este mesajul primit de la Virgil, din Craiova.

„Banda întâi era loc de parcare și pentru studenții din căminul Facultăţii de Medicină, și pentru cei care au probleme la spital. Acum, printre blocuri se parchează pe unde se apucă, blocându-se aleile. Până acum, circulația era fluentă prin cele două benzi care asigurau acest lucru. Luaţi în calcul și piaţa din 1 Mai, care nu are suficiente locuri de parcare. Au acești oameni din administrație un talent deosebit să aleagă cea mai proastă măsură, pentru a crea probleme cetățeanului“, a mai scris cititorul GdS.

Oprirea interzisă – doar în zona intersecţiilor şi a trecerilor de pietoni

Indicatoare cu oprirea interzisă nu sunt pe tot bulevardul 1 Mai, ci doar acolo unde legea o impune. Cel puţin asta susţin reprezentanţii Biroului Rutier Craiova. Mai exact, în zona intersecţiilor şi a trecerilor de pietoni.

Mai multe indicatoare cu oprirea interzisă au fost montate, zilele trecute, pe bulevardul 1 Mai din Craiova
Mai multe indicatoare cu oprirea interzisă au fost montate, zilele trecute, pe bulevardul 1 Mai din Craiova

Cele nou-montate, la care face referire cititorul GdS, se regăsesc doar pe sensul de mers spre Liceul de Arte „Marin Sorescu“. Vizavi de Fabrica de Confecţii.

Amplasarea acestor indicatoare ar fi venit chiar la solicitarea unor locatari din zonă.

„Am avut o sesizare cu privire la maşinile parcate în zona trecerilor de pietoni de pe bulevardul 1 Mai. Exista riscul producerii unor accidente şi chiar au fost accidente de circulaţie în această zonă. S-a discutat despre acest aspect în comisia de sistematizare a circulaţiei din cadrul primăriei şi s-a luat decizia montării acelor indicatoare. De fapt, legea spune clar că nu ai voie să parchezi în zona intersecţiilor şi a trecerilor de pietoni. Indicatoarele au inscripţionate acele săgeţi care îţi indică zona de acţiune a lor“, au precizat reprezentanţii Biroului Rutier Craiova.

Săgeţile confirmă zona de acţiune a indicatorului „oprirea interzisă“, începutul şi sfârşitul ei. În afara ariei, staţionarea sau oprirea unui autovehicul este permisă.

Oprirea unui vehicul în zona interzisă este sancţionată cu două sau trei puncte de penalizare. Poliţistul rutier sau cel local poate dispune şi măsura complementară de ridicare a autovehiculului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS