13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDirectorii de la SRL-urile primăriei rămân cu aceleaşi salarii. Deocamdată

Directorii de la SRL-urile primăriei rămân cu aceleaşi salarii. Deocamdată

Proiectele de hotărâre privind majorarea salariilor directorilor de la SRL-urile Primăriei Craiova au fost retrase de pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local.

Directorii de la SRL-urile primăriei rămân cu aceleaşi salarii. Deocamdată. Asta pentru că cele trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local (CL) Craiova au fost retrase.

Potrivit acestora, Marcel Tănăsescu, administratorul SC RAT SRL, Mihai Butari, administratorul SC Salubritate SRL, şi Alin Mărăcine, administratorul SC Pieţe şi Târguri SRL, urmau să obţină o creştere de salariu. Pe motiv că indemnizaţia acestora se actualizează ori de câte ori se majorează sau se indexează salariul de bază minim brut garantat, cei trei administratori de la SRL-urile subordonate primăriei trebuia să ajungă la un salariu brut lunar de 16.640 de lei.

În acest fel, veniturile lor se aliniau la nivelul indemnizației lunare a unui viceprimar. Cei 16.640 de lei erau echivalentul unui venit net lunar de 9.734 de lei. Până când cele trei proiecte vor ajunge din nou pe masa consilierilor locali, spre aprobare, directorii de la SRL-urile primăriei rămân cu aceleaşi salarii. Care nu sunt deloc mici.

Potrivit ultimelor declaraţii de avere depuse, Mihai Butari avea, în 2017, un venit net lunar de 6.392 de lei, iar Alin Mărăcine avea, în 2018, un venit net lunar de 8.915 lei.

180.000 de lei pentru Festivalul „Adrian Păunescu”

Ce s-a mai aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local? Participarea municipiului Craiova, în calitate de partener al Fundaţiei Culturale Iubirea, în vederea organizării Festivalului Internaţional „Adrian Păunescu”, ediţia a VII-a. Evenimentul va avea loc în perioada 19 – 21 iulie, iar primăria va aloca din bugetul local suma de 180.000 de lei pentru organizarea spectacolelor. Totodată, va pune la dispoziţie Teatrul de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu” pentru un eveniment cultural care se va desfăşura în data de 20 iulie.

Şedinţa de ieri a Consiliului Local Craiova
Şedinţa de ieri a Consiliului Local Craiova

Consilierii locali au aprobat şi mandatarea reprezentantului CL să voteze în Adunarea Generală a Acţionarilor Companiei de Apă „Oltenia” SA, numirea lui Adrian Bonescu în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al CAO. Consiliul nu avea preşedinte din data de 3 octombrie 2018, când expirase mandatul fostului preşedinte.

Adrian Bonescu, care este soţul Elenei Bonescu, directoarea executivă a Direcţiei de Impozite şi Taxe din cadrul Primăriei Craiova, a fost ales din rândul celor şapte administratori neexecutivi în funcţie. Mandatul său nu poate depăşi durata mandatului de administrator neexecutiv, care expiră la data de 29.11.2021.

Suplimentări de fonduri la „Filantropia“ şi Neuropsihiatrie

În şedinţa de joi s-a aprobat şi rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al municipiului Craiova, pe anul 2019. Potrivit acesteia, Spitalul de Neuropsihiatrie a primit suma de 752.000 de lei, în vederea achiziționării de aparatură medicală.

Tot la capitolul rectificări, Spitalul Municipal „Filantropia” a anunţat că şi-a suplimentat bugetul cu suma de 5.940.000 de lei. Fondurile au fost obţinute de unitatea medicală din contractele încheiate cu CAS Dolj. Din aceşti bani, 5.270.000 de lei vor fi alocaţi pentru întreținere şi funcționare, reparații curente, medicamente, materiale sanitare, reactivi, dezinfectanți etc. Restul de 670.000 de lei vor fi folosiţi pentru achizitionarea de aparatură, printre care şi două ecografe.

Consilierii locali din partea PNL au cerut să-l vadă pe noul manager interimar al Spitalului „Filantropia“, dr. Liviu Radu
Consilierii locali din partea PNL au cerut să-l vadă pe noul manager interimar al Spitalului „Filantropia“, dr. Liviu Radu

Când s-a adus în discuţie rectificarea de la Spitalul „Filantropia”, consilierii locali din partea PNL au cerut să-l vadă pe noul manager interimar al spitalului, dr. Liviu Radu, numit în această funcţie în luna martie.

„Au trecut trei luni de când s-a schimbat managerul la «Filantropia» şi noi încă nu-l cunoaştem, nu a venit la nicio şedinţă sau în comisii. Să ştim şi noi cine este, ce CV are, dacă tot votăm fonduri pentru spital“, a spus Flavius Sirop, consilier PNL.

Cum în sală ajunsese între timp şi managerul Liviu Radu, primarul Mihail Genoiu le-a propus liberalilor să poarte o discuţie cu acesta după şedinţă.

Rectificările, criticate de ALDE

Rectificările bugetare aprobate în şedinţa de joi au fost criticate de Dumitru Mănescu, consilier local din partea ALDE.

„Rectificările pe care le facem lună de lună confirmă ceea ce v-am mai spus: că bugetul a fost făcut din pix, fără legătură cu realitatea. Una este să facem o rectificare de buget pentru a primi bani pentru aparatură medicală şi alta este să aprobăm în iunie că astă iarnă a fost frig şi că trebuia prevăzuţi bani pentru căldură. Sau, cum e situaţia unei societăţi din subordinea noastră, SC Pieţe şi Târguri, să aprobăm că trebuie daţi bani pentru nişte procese pierdute, de care se ştia din anul 2018. Trebuia prevăzuţi banii în buget, nu să venim cu rectificări lună de lună“, a spus Dumitru Mănescu.

Consilierii locali au fost, totuşi, de acord cu propunerea SC Pieţe şi Târguri SRL de a se înfiinţa trei noi pieţe volante în Craiova. Acestea ar urma să funcţioneze în Piaţa „Mihai Viteazul“, pe esplanada Teatrului Naţional şi în Centrul Istoric, strada Theodor Aman, zona pietonală.

Primăria dă un teren la CNAIR pentru drumul expres

În şedinţa de joi a CL Craiova s-a aprobat şi trecerea din domeniul public al municipiului Craiova şi administrarea Consiliului Local, în domeniul public al statului şi administrarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA, a unui teren în suprafaţă de 253 mp. Terenul ar fi necesar pentru derularea investiţiei „Drum expres Craiova – Piteşti şi legăturile la drumurile existente”, proiect realizat de CNAIR.

Cei 253 mp solicitaţi de Companie fac parte dintr-o suprafaţa de 2.160 mp aferentă drumului de exploatare 167, din tarlaua 74 extravilan, teren ce aparţine domeniului public al municipiului Craiova.

Valoarea de inventar a întregii suprafeţe este de 25.920 de lei. Valoarea de inventar a terenului de 253 mp, partea a drumului de exploatare 167, este de 3.036 lei, potrivit datelor din proiectul de hotărâre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS