3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCreşteri salariale pentru directorii SRL-urilor primăriei

Creşteri salariale pentru directorii SRL-urilor primăriei

Salariile directorilor de la SRL-urile Primăriei Craiova cresc. Vorbim aici despre directorii de la RAT Craiova SRL, SC Salubritate SRL şi SC Pieţe şi Târguri SRL.
Pe motiv că indemnizaţia acestora se actualizează ori de câte ori se majorează sau se indexează salariul de bază minim brut garantat în plată, aceştia vor câştiga 16.640 de lei lunar. Este cunoscut faptul că de la 1 ianuarie 2019 salariul minim brut pe economie pentru studii superioare este de 2.350 de lei, respectiv 1.413 lei salariul net. Aprobarea remuneraţiei lunare a administratorului, în cuantum de 16.640 de lei, va fi aprobată în această săptămână, printr-o hotărâre de consiliu local. În acest fel, veniturile administratorilor respectivelor SRL-uri subordonate primăriei ajung la nivelul indemnizației lunare a funcției de viceprimar. Prin urmare, cei trei directori vor încasa un salariu brut de 16.640 de lei, respectiv un venit net de 9.734 de lei lunar.
La acest moment, pe site-ul Regiei Autonome de Transport SRL Craiova, administratorul, Marcel Tănăsescu, nu are trecută sau actualizată declaraţia de avere. În schimb, pe site-ul SC Salubritate Craiova SRL, administratorul Mihai Butari are completată în 2018 declaraţia de avere pentru anul fiscal anterior. De aici reiese că a avut un venit anual încasat de 76.712 lei, adică un net de 6.392 lei/lună. În cazul administratorului de la SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Alin Mărăcine, acesta a avut în 2018 un venit anual în cuantum de 106.987 de lei. Dacă ar fi să facem o medie lunară, venitul net este de 8.915 lei.
După cum se arată în expunerea de motive care însoţeşte proiectul de hotărâre de consiliu, motivul deciziei creşterii remuneraţiilor res-pectivilor directori este un audit al Curţii de Conturi la societatea de salubritate.
„Urmare a desfăşurării unui audit extern al Curţii de Conturi a României, Camera de Conturi Dolj, la SC Salubritate Craiova SRL, s-a stabilit în sarcina administratorului statutar obligaţia ca, în termenul stipulat în actul de control, să facă diligenţele necesare modificării contractului de administrare, în sensul aprobării de către AGA a cuantumului remuneraţiei administratorului statutar. Având în vedere cele prezentate, considerăm că este oportună iniţierea unui proiect de hotărâre pentru aprobarea remunerației lunare în cuantum de 16.640 de lei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS