Investiții în școli, în perioada vacanței, pentru locuri mai multe în grădinițe

Autoritățile locale din Târgu Jiu vor continua programul de investiții în perioada de vară, în unitățile de învățământ de pe raza orașului. Unul din programe vizează creșterea numărului de locuri în învățământul preșcolar. Raul Chiriac, directorul Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a precizat că, în urma investițiilor de extindere a clădirilor, numărul de locuri în grădinițe va crește cu peste 500. Potrivit lui Raul Chiriac, sunt deja semnate contractele de finanțare pentru proiectele respective și în perioada următoare vor fi demarate lucrările de execuție. Vor beneficia de lucrări de extindere cu fonduri europene, Grădinița numărul 8 de pe strada Mioriței și Grădinița „Mihai Eminescu“ de pe strada Olari. Ambele unități de învățământ vor avea în plus patru noi săli de grupă.

Solicitări de locuri de la părinți

Directorul Serviciului de Investiții a mai declarat că sunt alocate fonduri și de la bugetul local. Va fi amenajată o nouă grădiniță în zona de nord a municipiului. Există foarte multe cereri de la părinți pentru înființarea unei grădinițe în zona Colegiului „Ion Mincu“. Grădinița va funcționa în spațiul fostelor ateliere școlare. Va fi o unitate de învățământ cu intrare separată, iar preșcolarii vor beneficia de propria curte la grădiniță și nu vor fi amestecați cu elevii. De asemenea, pe strada Termocentralei, în vecinătatea blocurilor ANL, va fi construită o grădiniță cu program normal. Aici vor funcționa trei grupe de copii. Raul Chiriac a mai spus că vor începe lucrările de amenajare a Grădiniței numărul 15 într-o nouă locație. Clădirea grădiniței a fost retrocedată. A fost identificat alt spațiu, în suprafață de 400 de metri pătrați, unde vor putea fi amenajate sălile de grupă și spațiile conexe.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.