2.9 C
Craiova
marți, 29 noiembrie, 2022
Știri de ultima orăLocalDoljPNL Dolj a decis radierea a nouă primari de comune, după ce aceştia au susţinut PSD-ul

PNL Dolj a decis radierea a nouă primari de comune, după ce aceştia au susţinut PSD-ul

Biroul Politic Județean al PNL Dolj, întrunit în sedință vineri, 7 iunie, în conformitate cu prevederile statutare a decis, cu majoritate de voturi, radierea primarilor Gheorghe Popa (Mischii), Safta Eugen (Sadova), Daniel Marius Cîrstianu (Radovan), Eugen Giurcă (Sălcuţa), Cristian Marius Antonie (Daneţi), Vasile Stan (Teslui), Marius Dinulescu (Catane), Florea Neacşu (Gighera) și Florel Catană (Galicea Mare) din calitatea de membri ai Partidului Național Liberal.

Poziţia PNL Dolj

„Decizia adoptată de către forul de conducere al PNL Dolj a avut la bază susţinerea publică a unui alt partid politic şi a unei alte doctrine politice de către cei nouă primari. Este vorba despre încalcarea Art.22, alin.2, lit.c din Statutul Partidului Național Liberal.

Atitudinea afișată public și acțiunile celor menționați mai sus au constituit grave abateri de la prevederile statutare. PNL Dolj nu le tolerează aceste abateri. Înțelegem totodată, prin acesta, să tragem un semnal de alarmă în ceea ce privește responsabilitatea aleșilor locali față de cetățenii care i-au votat și față de partidul pe listele căruia au fost aleși.


Reiterăm faptul că încă din luna aprilie a anului curent, PNL Dolj a solicitat prefectului de Dolj să emită ordinul de „încetarea a mandatului de primar“ pentru opt dintre aceștia, respectiv: Daniel Cîrstianu , Eugen Giurcă, Cristian Antonie, Vasile Stan, Marius Dinulescu, Florea Neacşu, Florel Catană şi Gheorghe Popa. Raspunsul prefectului de Dolj, susţinut de ALDE pentru această funcţie, conform caruia nu sunt întrunite prevederile legale de încetare a mandatelor, a fost unul vădit politic“, au declarat reprezentanţii PNL Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS