Acasă Local Gorj Amplu exerciţiu al ISU cu forţe şi mijloace în teren, în bazinul...

Amplu exerciţiu al ISU cu forţe şi mijloace în teren, în bazinul inferior al râului Jiu

-

Un amplu exerciţiu de verificare va fi organizat marţi şi miercuri de Inspectoratul pentru Situaţii de Ugenţă Gorj. Astfel, pe 14 şi 15 mai, începând cu ora 11.00, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Lt.col. Dumitru Petrescu” al judeţului Gorj organizează cel mai amplu exerciţiu cu forţe şi mijloace în teren în care sunt implicate structurile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, personalul cu funcţii de conducere din cadrul ISU Gorj, precum şi personal operativ din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Jiu, Detaşamentului de Pompieri Motru și Secției de Pompieri Turceni pentru gestionarea unor situații de urgență generate de inundații în bazinul inferior al râului Jiu, zona comunei Bâlteni.

Toată lumea e implicată

Exerciţiul de la Bâlteni se va derula după un scenariu cunoscut de către forţele participante. „În data de 14.05.2019, în urma unor atenționări meteorologice și hidrologice primite de ISU Gorj în care sunt semnalate precipitații abundente, însemnate cantitativ sub formă de averse, care vor avea caracter torențial ce pot atinge și depăși 100 l/mp, precum și scurgeri importante pe torenți și pâraie, viituri rapide pe râuri cu efecte de inundații locale și creșteri de debite pe râul Jiu sunt alertate subunitățile de intervenție ale ISU Gorj, precum și celelalte structuri cu atribuții în gestionarea unor situații de urgență generate de inundații. Rezolvarea situațiilor tactice se va face exact ca într-o situație reală. Primarul comunei Bâlteni va convoca Comitetul local pentru situații de urgență, se va declara starea de alertă la nivelul Unității Administrativ-Teritoriale Bâlteni, evacuarea populației din zona afectată și posibil afectată de inundații. Pe lângă tehnica de intervenție specifică în astfel de situații de urgență, vor fi angrenate în acest exercițiu cele mai noi dotări primite de instituția noastră prin sprijinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Tabăra mobilă care asigură cazare și mâncare pentru 200 de persoane și poate fi folosită atât pentru salvatori, cât și pentru sinistrați, în caz de nevoie. Tabăra mobilă este compusă din trei containere identice, plus o bucătărie rulantă auto. Are capacitatea ca în trei ore să poată produce 250 de porții de mâncare; containerul de suport logistic al intervenţiei tip IV-iluminat, destinat alimentării cu energie electrică a unor tabere mobile (iluminat şi asigurarea energiei pentru agregate electrice), precum şi pentru alimentarea unor alţi consumatori de energie electrică (gospodarii, spitale etc.) în cazul producerii unor situaţii de urgenţă care determină întreruperea alimentării cu energie electrică de la reţeaua naţională“, potrivit ISU Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Părintele proiectului Dacia Logan a murit

Grupul auto Renault l-a pierdut pe Gérard Detourbet, cel care a stat la baza conceptului low-cost în cadrul grupului francez. Gérard Detourbet...