Acasă Local Dolj Şofer băut, prins cu focuri de armă

Şofer băut, prins cu focuri de armă

-

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că unul dintre poliţişti a tras un foc de avertisment pentru a-l opri pe şoferul fugar (Foto: arhiva GdS)

Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Craiova au fost nevoiţi să folosească armamentul pentru a pune mâna pe un şofer băut, care nu a oprit la semnalele oamenilor legii. Incidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 7.00, în centrul municipiului Craiova. „Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova au observat un autoturism care nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcţiune, la intersecţia străzii Popa Şapcă cu strada Unirii. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune, însă acesta nu a oprit. La un moment dat, conducătorul auto a abandonat mașina și a continuat deplasarea pe jos. Polițiștii au continuat și ei urmărirea și au efectuat un foc de avertisment în plan vertical, după ce l-au somat pe bărbat să se oprescă“, au precizat poliţiştii doljeni.
Şoferul fugar a fost prins de poliţişti, care au stabilit că este vorba de un tânăr de 23 de ani, din Craiova, care se urcase băut la volan. Tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii mai spun că şoferul a fost dus la Spitalul de Urgenţă Craiova, unde a refuzat recoltarea de probe biologice, aşa că s-a ales cu un dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Şofer împuşcat de poliţişti

Ultimul incident de acest fel a avut loc la sfârşitul lunii martie, tot în Craiova. Un craiovean de 48 de ani s-a ales cu un glonţ în picior, dar şi cu un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, după ce s-a urcat băut la volan şi a încercat să fugă de poliţişti. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, un echipaj de la Secţia 5, care patrula pe bulevardul Dacia în noaptea de marţi spre miercuri, a observat doi şoferi care se înjurau. Când poliţiştii au încercat să intervină, unul dintre şoferi, care conducea un Opel Vectra, a demarat, încercând să fugă. „Echipajul de poliţie a oprit autospeciala pentru a interveni, fiind informaţi de șoferul rămas cu privire la faptul că celălalt i-a adresat injurii şi s-ar afla sub influenţa alcoolului. Având în vedere că respectivul bărbat a demarat în viteză, poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune. La un moment dat, cel în cauză a coborât din autoturism şi a încercat să fugă. Fiind în urmărirea acestuia, unul dintre poliţişti a efectuat somaţiile legale şi a tras patru focuri de armă în plan vertical, în încercarea de a-l determina pe acesta să se oprească. Întrucât bărbatul nu s-a supus somaţiilor legale, asupra membrelor inferioare ale acestuia a fost executat un foc de armă, care l-a rănit în piciorul stâng“, au precizat oamenii legii. Ulterior, şoferul împuşcat a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova, de unde a fost transferat la un spital din Bucureşti.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.