6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConcert extraordinar Holograf, la Craiova

Concert extraordinar Holograf, la Craiova

Formaţia Holograf a susținut, în seara de 10 martie, un concert extraordinar la Craiova, la Sala Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din municipiu, care a fost arhiplină. Într-o atmosferă incendiară, Holograf a încântat publicul craiovean, atât cu hiturile consacrate, cât şi cu piesele noi lansate de formaţie. Auditoriul a fost format atât din tineri, cât şi din nostalgici trecuţi de prima tinereţe. De altfel, muzica celor de la Holograf a traversat generaţii, iar hiturile lor „sunt decor pentru poveştile de iubire ale părinţilor şi copiilor, o performanţă la care visează orice artist“, se arată în prezentarea făcută de iabilet.ro, care a vândut exclusiv biletele pentru concertul extraordinar organizat la Craiova.
Sunetiştii formaţiei au făcut ca muzica trupei să răsune foarte bine în sala Teatrului Naţional „Marin Sorescu“, acustica sălii având un atuu în acest sens.

„Pierd“, melodia pregătită pentru Eurovision

Trupa a interpretat o piesă nouă, de dragoste, care a impresionat publicul craiovean, intitulată „Pierd“. Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, a explicat semnificaţia piesei: „Ne-am înscris cu această piesă la Eurovision, anul acesta, dar am retras-o rapid. Ne-am dat seama că nu puteam să câştigăm cu o piesă care se numeşte «Pierd», dar este o piesă de dragoste şi este vorba despre a pierde în dragoste“.
„Pierd“ este o melodie lentă, iar Bittman a precizat că, în curând, va putea fi ascultată într-o orchestraţie inedită.

Melodia „Vreau o minune în viaţa mea“ a ridicat sala în picioare

Holograf a cântat la Craiova multe dintre melodiile cele mai îndrăgite de public. „Să nu-mi iei niciodată dragostea“, „Vine o zi“, „Şi băieţii plâng câteodată“, „Ochii tăi“, „Doar o viaţă nu-mi ajunge să iubesc“ au fost câteva dintre melodiile care au sensibilizat auditoriul din Craiova. În momentul în care formaţia a cântat „Vreau o minune în viaţa mea“, publicul s-a ridicat în picioare. Interpretarea hitului „Ţi-am dat un inel“ a făcut ca publicul să cânte împreună cu Dan Bittman şi cu trupa sa. În mai multe rânduri, la îndemnul solistului trupei, participanţii la concert au aprins lanternele telefoanelor, sala Teatrului strălucind de la sutele de luminiţe aprinse.

Cine este Holograf

Holograf este o formație românească de muzică rock înființată la București în perioada 1977 – 1978, de muzicianul Mihai Pocorschi. În anii 1990, trupa și-a schimbat stilul într-un rock modern. Holograf a debutat discografic în anul 1978, cu piesa „Lungul drum al zilei către noapte“.
Muzica celor de la Holograf a traversat generaţii, iar multe dintre piesele interpretate de ei s-au transformat în hituri.
Holograf cântă de mai bine de 40 de ani, iar în acest interval de timp componenţa formaţiei s-a schimbat, însă unii membri de bază ai trupei au rămas mulţi ani alături, în formaţie. Potrivit wikipedia, trupa a schimbat 20 de membri de-a lungul timpului. În prezent, membrii trupei sunt Dan Bittman (solist vocal), Edi Petroşel (baterie şi voce), Mugurel Vrabete (chitară bas şi voce) – el a precizat în timpul concertului că are legături cu Craiova, locuind o perioadă în cartierul Brazda lui Novac -, Tino Fortuna (claviaturi, pian, voce), Romeo Dediu (chitară şi voce) şi Emil Soumah (percuţie).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS