Acasă Local Dolj Secretară de la Facultatea de Drept, condamnată cu executare

Secretară de la Facultatea de Drept, condamnată cu executare

-

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să o condamne la trei ani şi zece luni de închisoare pe secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, acuzată că a primit mită de la un denunțător pentru a-l ajuta pe fratele acestuia să promoveze examenele. Şi asta chiar dacă studentul fusese exmatriculat încă din primul an de facultate.

Craioveanca Cristina Carmen Lupescu, de 51 de ani, secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă la data faptelor, este acuzată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj de comiterea mai multor infracțiuni: trafic de influenţă, înșelăciune sau fals intelectual.
Secretara Lupescu a fost prinsă în flagrant de ofițerii anticorupție pe 25 mai 2018, chiar în sediul Facultății de Drept din Craiova, în timp ce primea de la un denunțător suma de 1.300 de lei „cu scopul de a facilita promovarea unor examene restante pe care urma să le susţină fratele său“, după cum au precizat procurorii doljeni.
Ulterior, anchetatorii au stabilit că „în perioada 2014-2018, aceasta a pretins şi primit de la un martor denunţător sume cuprinse între 1.500 și 3.000 de lei, pentru fiecare semestru al anului şcolar, cu scopul de a facilita promovarea unor examene ale fratelui său. Cu toate că, încă din anul 2014, fratele denunțătorului figura exmatriculat, inculpata L.C.C. a continuat să pretindă şi să primească aceste sume de bani, în cuantum total de aproximativ 12.000 de lei“. Denunțătorul a aflat abia în primăvara anului 2018 că mituia degeaba secretara de la Drept în fiecare semestru, pentru că fratele său nici măcar nu terminase anul I de studii. Acesta este și motivul pentru care bărbatul s-a hotărât să o denunțe pe femeie.

Condamnată cu executare la Tribunalul Dolj

Secretara Lupescu a fost trimisă în judecată de procurorii doljeni în iulie, anul trecut, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj. Luni, pe 4 martie, instanţa a hotărât să o condamne pe inculpată pentru infracţiunile de trafic de influenţă, înşelăciune şi fals intelectual. În schimb, inculpata a fost achitată pentru participaţie improprie la infracţiunea de uz de fals.
Pentru trafic de influenţă, Cristina Carmen Lupescu a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare. Pentru înşelăciune a fost condamnată la un an şi șase luni de închisoare, iar pentru fals intelectual a mai primit o pedeapsă de un an de închisoare. În final, inculpata a fost condamnată la trei ani şi zece luni de închisoare, cu executare. „Aplică pedeapsa principală cea mai grea, trei ani închisoare, la care se adaugă sporul de o treime din restul pedepselor, rezultând pedeapsa finală de trei ani şi zece luni închisoare în regim de detenţie“, se arată în hotărârea Tribunalului Dolj.
Din această pedeapsă se scad cele şase luni în care inculpata a fost reţinută, arestată preventiv şi la domiciliu.
În final, judecătorii doljeni au dispus ca inculpata să-i achite denunţătorului suma de 9.200 de lei drept daune materiale, dar şi confiscarea de la secretara Lupescu a sumei de 2.450 de lei.
Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

Aldezir MARIN
Aldezir MARIN
A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.