22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞeful Fiscului regional de la Craiova, mutat la Cluj

Şeful Fiscului regional de la Craiova, mutat la Cluj

Şi şeful Direcţiei Regionale a Vămilor Craiova a fost schimbat din funcţie. În cadrul Fiscului doljean ar mai putea apărea încă o detaşare. Şefa AJFP Dolj ar putea fi trimisă la Vaslui, Botoşani sau Braşov. Nimeni nu ştie care sunt motivele acestor detaşări de urgenţă.

ANAF a făcut rapid permutări în conducerea Fiscului regional cu sediul la Craiova şi a conducerii Direcţiei Regionale a Vămilor. Directorul general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Craiova, Mircea Pârvuleţu, a fost detaşat, printr-un Ordin al preşedintelui ANAF, la regiunea similară din Cluj-Napoca. Contactat de GdS, Mircea Pârvuleţu a precizat că şi-a luat noul post în primire chiar de ieri, 11 februarie 2019, şi că este detaşat pentru o perioadă de şase luni. El nu ştie care sunt motivele pentru care a fost detaşat la Cluj şi nici cine va veni în locul său la Craiova, însă consideră că a fost promovat. „Ocup acelaşi post de director general, dar eu consider că am fost promovat de la o regiune mai mică la o regiune mai mare şi cu o putere economică mai mare. La Cluj, sunt arondate şase judeţe, pe când la Craiova sunt cinci. Nu cunosc motivele pentru care s-a făcut această detaşare. Pe anul trecut noi am depăşit programul de încasări pe regiune. Am încasat 102% faţă de program. Începând de astăzi (ieri – n.r.) eu mi-am luat noul post în primire“, a spus Mircea Pârvuleţu.
Până la ora redactării acestui articol, ANAF nu anunţase pe cine numeşte la şefia DGRFP Craiova.
Mutarea lui Pârvuleţu la Cluj a avut loc destul de rapid, în sensul că a primit ordinul de detaşare la mijlocul săptămânii trecute, prin care era informat că de ieri îşi începe activitatea la Cluj.
Potrivit unor surse din cadrul Fiscului, următoarea care ar urma să fie detaşată ar fi şefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Dolj, Bogdana Camelia Oprescu. Ei i s-ar fi propus să fie detaşată tot pentru şase luni la Vaslui, Botoşani sau Braşov, însă nu i-ar fi venit încă ordinul de detaşare.
Potrivit articolelor 87 şi 89 din Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, se poate face detaşarea funcţionarului fără acordul lui pentru o perioadă de şase luni.
Nimeni din conducerea Fiscului regional şi local nu îşi explică de ce s-au făcut aceste permutări. Este cunoscut faptul actuala şefă a ANAF, Mihaela Triculescu, este din Craiova şi a avut un loc de muncă în Dolj.

Şeful Direcţiei Vămilor, înlocuit din funcţie

Permutările de la Finanţe nu s-au oprit la unităţile Fiscului, ci a avut loc o destituire la nivelul Direcţiei Vămilor. Șeful Direcţiei Regionale a Vămilor Craiova, Dumitru Olteanu, a fost înlocuit din funcţie tot prin ordin al preşedintelui ANAF. În locul lui a fost numită Marinela Tudora, care fusese până acum inspector în cadrul Inspecţiei Fiscale din cadrul AJFP Dolj.
În ultima perioadă, Direcţia Regională a Vămilor a fost zguduită de un scandal uriaş, din cauză că din Biroul Vamal Olt, care aparţine de aceeaşi instituţie, au fost furate 145 de baxuri de ţigări de contrabandă (adică 1.450.000 de ţigarete), care ar fi urmat să fie distruse. La această dată este o anchetă în desfăşurare, organele de cercetare penală intenţionând să afle cum a fost posibil să se sustragă din Biroul Vamal Olt o cantitate de ţăgări care ar fi încăput într-un tir.
GdS a scris în ultima perioadă despre furtul de proporţii, unic în istoria Direcţiei Regionale a Vămilor Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS