Stocurile de cărbune de la Complexul Energetic Oltenia conţin peste 950.000 de tone de lignit. Creşterea uşoară a temperaturilor din ultimele zile a favorizat refacerea stocurilor. Cărbunele se află atât în depozitele de la cele patru sucursale electrocentrale, cât şi în depozitele de la subunităţile miniere. Este de aşteptat ca până în luna martie să mai fie câteva episoade de ger accentuat, iar cererea de energie pe cărbune să fie din nou în creştere. Compania a reuşit până acum fără probleme să asigure cantităţile de energie cerute de Sistemul Energetic Naţional.

Pregătiri de negocieri la Complexul Energetic Oltenia

Administraţia şi sindicatele din Complexul Energetic Oltenia se pregătesc de negocieri. Acestea vor avea loc în cadrul unei viitoare şedinţe a comisiei mixte. La finalul săptămânii trecute ar fi trebuit să aibă loc o astfel de întâlnire. Administraţia Complexului Energetic Oltenia a amânat orice discuţii pentru că nu a fost finalizat bugetul de venituri şi cheltuieli. Iniţial, era vorba de prezentarea mai multor variante. Ulterior, s-a ajuns la concluzia că se va prezenta sindicatelor o singură variantă de buget de venituri şi cheltuieli. După ce va fi ascultată şi poziţia sindicatelor, proiectul respectiv va fi trimis Ministerului Energiei.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.