10.2 C
Craiova
duminică, 17 noiembrie, 2019
Acasă Local Gorj Urmărire ca în filme, mascaţi şi o maşină incendiată pentru un furt...

Urmărire ca în filme, mascaţi şi o maşină incendiată pentru un furt de 40 de lei, o verighetă şi un telefon vechi

-

Mobilizare fără precedent de forţe pentru trei tineri care au jefuit un bărbat la finalul săptămânii trecute. Pe 16 noiembrie, poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu Cărbunești au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat, de 46 de ani, din comuna Bărbătești, cu privire la faptul că a fost tâlhărit de trei persoane. Din primele cercetări efectuate de poliţişti la faţa locului a reieşit faptul că în timp ce apelantul se deplasa cu bicicleta, pe raza comunei, un autoturism din care au coborât conducătorul auto și alți doi pasageri a oprit în fața sa. Aceștia, prin amenințare, l-au deposedat pe apelant de un portofel cu documente personale, 40 de lei, un telefon mobil și verigheta din aur, pe care o purta pe deget, după care au părăsit locul faptei, cu autoturismul cu care se deplasau. În continuare, polițiștii au desfășurat activități specifice pentru identificarea celor trei. În timp ce se afla în serviciu, pe DJ 661 Jupânești, un polițișt a executat semnal regulamentar de oprire, pentru un autoturism care corespundea descrierii, dar conducătorul auto nu a oprit și în momentul trecerii pe lângă echipajul de poliție l-a atins ușor pe agent, provocându-i leziuni la mâna dreaptă, ulterior autoturismul continuându-și deplasarea, pe raza localității Jupânești, spre satul Resleu.

Anchetă la Parchet

În cauză a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, privind infracţiunea de ultraj săvârșită asupra agentului de poliţie, din cadrul Poliției Orașului Târgu Cărbunești. Pentru identificarea celor bănuiți și stabilirea cu exactitate a faptelor de care se fac vinovați, în zonă au fost direcționate forțe suplimentare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Criminalistic, Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și lucrători din cadrul IJJ Gorj. La scurt timp, autovehiculul și două dintre persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificat, au fost depistate într-o zonă împădurită, în timp ce încercau să incendieze autovehiculul. Focul a fost stins, de îndată, de polițiști, iar cu ocazia cercetării la faţa locului s-a constatat că autoturismul prezenta urme de distrugere prin incendiere, în proporţie de 50%, la scaunele din faţă. Cei doi au fost identificați în persoana a doi tineri de 20 respectiv 29 de ani, ambii din comuna Şimian, județul Mehedinți. Totodată, în interiorul autoturismului au fost identificate şi mijloace materiale de probă, respectiv obiecte contondente şi tăietoare, despre care există indicii că ar fi fost folosite la săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Anchetă extinsă

Cei doi au fost conduşi la sediul poliţiei pentru cercetări şi documentarea întregii activităţi infracţionale, fiind introduși în centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj. Pe 17 noiembrie, poliţişti din cadrul IPJ Mehedinți l-au depistat pe cel de-al treilea tânăr, în vârstă de 18 ani, din comuna Şimian, județul Mehedinţi, care se sustrăgea cercetărilor, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată și în baza mandatului de aducere emis de organul de cercetare penală. Acesta a fost condus la sediul IPJ Gorj pentru cercetări. Cei în cauză au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, iar în urma probatoriului administrat s-a pus în mișcare acțiunea penală după cum urmează: față de tânărul de 29 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie calificată și distrugere, față de cel de 19 ani, pentru complicitate la tâlhărie calificată, complicitate la distrugere, ultraj și conducerea unui vehicul fără permis și față de cel de 18 ani, pentru tâlhărie calificată. Cei trei au fost prezentați Judecătoriei Târgu Cărbuneşti cu propunerea de arestare preventivă, iar instanța de judecată a emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pe numele acestora, pentru infracțiunile săvârșite, fiind reintroduşi în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS