14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljZeci de angajatori, la Forumul Carierei

Zeci de angajatori, la Forumul Carierei

Deschiderea celei de a treia ediții a Forumului Carierei de la Craiova (Foto: Lucian Anghel)

Cele mai puternice firme din Oltenia sunt prezente la Forumul Carierei, desfășurat în holul central al Universității din Craiova, unde le așteaptă studenții, dar și elevii de liceu interesați să afle cerințele de pe piața muncii.

Universitatea din Craiova a deschis joi cea de a treia ediție a Forumului Carierei, eveniment în cadrul căruia angajatorii interacționează direct cu studenții și cu liceenii. În aceste zile, agenții economici răspund la diverse întrebări ale tinerilor, dar organizează și ateliere în care îi informează despre strategii de căutare a unui loc de muncă, cum pot afla care sunt cele mai căutate profesii. Deschiderea oficială a acestei sesiuni a avut loc în Sala „Regele Mihai I al României“, unde s-au adunat foarte mulți tineri interesați de piața muncii. „Am absolvit Facultatea de jurnalism, acum sunt la master. Am venit la Forumul Carierei pentru că am participat și anul trecut și am avut posibilitatea să interacționez cu angajatori din domeniul jurnalismului. Am văzut ce înseamnă practicarea acestei profesii. A fost o întâlnire utilă și îmi doresc și ca la această ediție să mă întâlnesc cu noi angajatori și din alte domenii și să cunosc oportunitățile de angajare. Eu îmi doresc să lucrez pe partea de comunicare pentru că încă din anul II de facultate m-am orientat în această direcție“, a spus Mirela Ciobanu, studentă prezentă la Forumul Carierei.
Evenimentul are rolul de a facilita accesul tinerilor pe piața muncii, a subliniat rectorul Universității din Craiova. „Atelierele cu studenții sunt o formă de educație ca angajatorii și studenții să se cunoască și să comunice“, a precizat prof.univ.dr. Cezar Spînu.

Ce oportunități au tinerii

Studenți la Forumul Carierei (Foto: Lucian Anghel)

Forumul Carierei este un eveniment realizat de Universitatea din Craiova, în parteneriat cu INCESA și Centrul de Consiliere și Orientare în Carieră (COCC). Ramona Stamatescu, coordonatorul CCOC, a precizat că atelierele cu studenții sunt organizate pe specializări, însă studenții sunt așteptați să participe la cât mai multe activități. „La Facultatea de Litere sunt organizate ateliere pentru jurnalism și ateliere în care studenții se pot întâlni cu reprezentanții inspectoratelor școlare. Studenții de la Litere pot participa însă și la alte ateliere. Cei de la Inginerie Electrică organizează un atelier cu reprezentanții Pirelli, care caută studenți și absolvenți ce știu să comunice într-o limbă de circulație internațională. Și la deschiderea forumului de azi, din partea acestei firme a venit o absolventă a Facultății de Litere“, a precizat reprezentantul Universității din Craiova.
De altfel, reprezentanții administrației locale au ținut să precizeze că la nivelul județului sunt angajatori care caută forță de muncă.
„Oricâte sondaje am face, vom observa că oamenii din mediul urban vor răspunde întotdeauna că își doresc locuri de muncă, iar cei din mediul rural că vor drumuri asfaltate și legături rapide cu orașele. Trebuie să ne uităm însă cu prietenie la ultimii zece ani. În județul Dolj, sunt 111 localități și la ora actuală nu există localitate care să nu fi atras fonduri europene. Doljul este printre județele fruntașe la atracția de fonduri europene, care au ridicat județul cu 30 de ani. Și din punct de vedere economic, lucrurile se mișcă și în județul Dolj. La nivelul județului am realizat un parc industrial, unde s-au dezvoltat companii importante, care au creat locuri de muncă, și dau exemplu companiei ETI. De asemenea, la Craiova, Ford creează un al doilea automobil, pentru care vor fi create 1.700 de locuri de muncă. Angajările se vor face anul viitor, dar în acest sens se organizează întâlniri cu primarii localităților din jurul Craiovei situate la o distanță de 35 până la 35 de kilometri. Vă doresc să vă pregătiți așa cum trebuie și să vă găsiți locul cuvenit în această regiune“, a spus Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS