Câteva zeci de fermieri gorjeni au rămas în cursa pentru subvenţia de 3.000 de euro acordată de stat cultivatorilor de tomate. Este vorba de deţinătorii de solarii care recoltează şi valorifică peste două tone de tomate.
Dan Tănăsescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură Gorj, a declarat că s-a intrat în cea de-a doua etapă a programului destinat subvenţionării producătorilor de roşii. Din 28 de cultivatori, doi au depus solicitări de retragere din program, a menţionat Tănăsescu. Din cei 26, doar 24 au documentaţia realizată. Jumătate dintre fermieri au finalizate controalele. Rămâne ca în perioada 1 noiembrie – 20 decembrie cultivatorii să recolteze şi să valorifice producţia, respectiv minimum două tone, pentru a putea intra în posesia subvenţiei de 3.000 de euro. „Este un program care se află acum la cea de-a doua etapă. Cultivatorii au însămânţat pentru a doua etapă şi am verificat cam jumătate dintre ei. Unele culturi sunt deja răsărite şi în câteva zile o să finalizăm partea de documentaţii şi controlul în teren. Sunt premise bune pentru noi recolte de tomate până la finalul acestui an. Va trebui să finalizeze recoltarea şi valorificarea celor două tone de tomate până pe 20 decembrie pentru a putea beneficia de subvenţie“, a precizat Dan Tănăsescu.

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.