9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSecretară de la Drept, judecată pentru 24 de infracțiuni

Secretară de la Drept, judecată pentru 24 de infracțiuni

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au dispus, miercuri, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a secretarei Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, Cristina Carmen Lupescu, acuzată de comiterea a nu mai puțin de 24 de infracțiuni.
Anchetatorii susțin că femeia a cerut și primit sume de bani între 1.500 și 3.000 de lei de la un denunțător pentru a-l ajuta pe fratele acestuia să promoveze examenele. În urma anchetei s-a mai stabilit că secretara Lupescu a furnizat mai multor studenți subiecte pentru examene.

Ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj au anunțat, joi, că au încheiat cercetările în dosarul în care Cristina Carmen Lupescu, de 50 de ani, secretara Facultății de Drept din Craiova – Secția Frecvență Redusă, este acuzată de comiterea mai multor infracțiuni. Este vorba de 11 infracțiuni de trafic de influenţă, zece de înșelăciune, precum şi de fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
Secretara Lupescu a fost prinsă în flagrant de ofițerii anticorupție pe data de 25 mai, chiar în sediul Facultății de Drept din Craiova, în timp ce primea de la un denunțător suma de 1.300 de lei „cu scopul de a facilita promovarea unor examene restante pe care urma să le susţină fratele său“, după cum au precizat procurorii doljeni.
Ulterior, anchetatorii au stabilit că „în perioada 2014-2018, aceasta a pretins şi primit de la un martor denunţător sume cuprinse între 1.500-3.000 de lei, pentru fiecare semestru al anului şcolar, cu scopul de a facilita promovarea unor examene ale fratelui său. Cu toate că, încă din anul 2014, fratele denunțătorului figura exmatriculat, inculpata L.C.C. a continuat să pretindă şi să primească aceste sume de bani, în cuantum total de aproximativ 12.000 de lei“. Denunțătorul a aflat abia anul acesta că mituia degeaba secretara de la Drept în fiecare semestru, pentru că fratele său nici măcar nu terminase anul I de studii. Acesta este și motivul pentru care bărbatul s-a hotărât să o denunțe pe femeie.
Procurorii doljeni au mai precizat că „există indicii că inculpata ar fi procedat asemănător și cu alţi studenţi, cărora le furniza şi subiectele ce urmau să fie date la examene“.

Judecată în stare de arest preventiv

Cristina Carmen Lupescu a fost arestată preventiv pe 26 mai, pentru luare de mită și înșelăciune, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj. Ulterior, pe 18 iunie, judecătorii de la Tribunalul Dolj au dispus ca inculpata să fie plasată în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Craiova, instanță care le-a dat câștig de cauză. Astfel, Curtea de Apel Craiova a desființat hotărârea Tribunalului și a dispus prelungirea mandatului de arestare emis pe numele femeii.
Pe 12 iulie, după alte trei săptămâni petrecute de inculpată în arestul IPJ Dolj, Tribunalul Dolj a respins o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu formulată în numele inculpatei.
Joi, aceeași instanță a hotărât să mențină măsura preventivă față de inculpată. „Menţine măsura arestului preventiv dispusă faţă de inculpata Lupescu Cristina Carmen prin încheierea nr. 119 din data de 26 mai 2018 a Judecătorului de Drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Dolj. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare“, se arată în hotărârea instanței.
Dosarul în care secretara Lupescu este acuzată de comiterea celor 24 de infracțiuni a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj miercuri, 18 iulie, urmând să intre în procedură de cameră preliminară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS