17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEleva Delia Dumitrescu, bronz la Balcaniada de Geografie

Eleva Delia Dumitrescu, bronz la Balcaniada de Geografie

Delia Dumitrescu, eleva Colegiului Național „Ion Minulescu“ din Slatina, componentă a lotului național al României, a obținut medalia de bronz la Olimpiada Balcanică de Geografie.

Competiția s-a desfășurat în perioada 24 – 29 iunie 2018 la Iași, România fiind pentru prima dată gazda acestui concurs. Lotul național al țării noastre a încheiat Balcaniada 2018 pe primul loc, cu șapte medalii câștigate – două de aur, două de argint și trei de bronz, una dintre medaliile de bronz fiind obținută de Delia Dumitrescu, eleva care a absolvit în această vară clasa a IX-a.
Delia este pasionată de geografie și de călătorii, fiind olimpică și în gimnaziu la geografie, biologie și limba română. Deși mai are trei ani de liceu, pare hotărâtă să urmeze Facultatea de Medicină, până atunci continuând să participe la concursurile de geografie și biologie.
„Felicitari domnișoarei Delia Dumitrescu pentru medalia de bronz obținută la Balcaniada de Geografie! Tot efortul depus și dăruirea de care a dat dovadă au condus-o spre performanța de a face parte din lotul României. Este o experiență de neuitat, pe deplin meritată!“, a transmis, pe Facebook, profesoara elevei, Angela Liță.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS