Comuna Stoina se pregăteşte de alegeri parţiale

Ioana Buşe, fosta primăriţă din Stoina
Autori


Ioana Buşe nu mai este primar al comunei Stoina. Prefectul de Gorj, Ciprian Florescu, a anunţat că a dispus prin ordin încetarea mandatului în ceea ce o priveşte pe primăriţa comunei Stoina. Prefectura Gorj a primit din partea secretarului Primăriei Stoina un referat cu propunerea de încetare a mandatului, întrucât Ioana Buşe nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a ocupa postul de primar. Fostul primar are la activ o condamnare definitivă la un an şi şase luni de închisoare într-un dosar care a vizat acordarea ilegală de subvenţii agricole, în baza unor acte emise de primărie. Potrivit dispoziţiei instanţei, primăriţa nu mai putea să ocupe fotoliul de primar. Ioana Buşe, primăriţa comunei Stoina, a fost trimisă în judecată de către Direcţia Naţională Anticorupţie. Este vorba de un dosar care a vizat obţinerea de subvenţii agricole de la APIA, de către doi întreprinzători, prin intermediul unor acte false. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a omului de afaceri Florentin Pârvan, administrator și asociat unic al SC Patrick Florian SRL, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată; înșelăciune, în formă continuată; instigare la fals intelectul, în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. Trimisă în judecată pentru infracţiuni similare este şi Iulia Pârvan, administrator la firma respectivă. Vor răspunde în faţa magistraţilor, Ioana Buşe şi Ion Gorun, primar al comunei Stoina, respectiv inspector în cadrul Primăriei Stoina, la data faptelor, ambii acuzaţi de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată; complicitate la înșelăciune, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată.

Acte şi declaraţii false

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2012 – 2013, cei doi administratori ai SC Patrick Florian SRL au depus la dosarele aferente anilor 2012 și 2013 mai multe acte și declarații false, prin care au obținut subvenții de la APIA – Centrul Județean Gorj. În aceeași perioadă, pentru a putea obține sumele respective de bani, inculpații Pîrvan Sorin Florentin și Pîrvan Iulia au falsificat 26 de contracte de arendă, menționând sau adăugând în fals suprafețe de teren mai mari decât cele arendate efectiv de către deținătorii de terenuri. „Totodată, inculpatul Pîrvan Sorin Florentin i-a determinat pe inculpații Bușe Ioana, primar al comunei Stoina și Gorun Ion, inspector cu atribuții privind registrul agricol în cadrul Primăriei Stoina, să întocmească și să semneze în fals cele două adeverințe aferente campaniilor 2012 și 2013, prin care se atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului, privind suprafața agricolă deținută în arendă de către SC Patrick Florian SRL pe raza comunei Stoina. În acest fel, inculpații Pîrvan Sorin Florentin și Pîrvan Iulia au obținut pe nedrept de la APIA – Centrul Județean Gorj, suma totală de 107.245,46 lei. Pe 1 iulie 2015, SC Patrick Florian SRL a fost radiată, în urma hotărârii Tribunalului Dolj. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, s-a constituit parte civilă în dosarul penal, cu suma de 107.245,46 lei, reprezentând prejudiciul principal produs ca urmare a obținerii pe nedrept de sume de bani de către inculpații Pîrvan Sorin Florentin și Pîrvan Iulia în campaniile din anii 2012 și 2013. În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților Bușe Ioana și Gorun Ion, până la concurența sumei de 107.245,46 lei“, potrivit DNA Craiova.


Şi comuna Samarineşti va rămâne fără primar

Prefectul de Gorj a mai spus că în ceea ce priveşte comuna Samarineşti încă se aşteaptă un referat de specialitate din partea secretarului primăriei. Şi la Samarineşti, primarul Marian Ardeiu nu mai poate ocupa postul, având în vedere decizia definitivă a instanţei supreme, prin care edilul a fost declarat incompatibil. Marian Ardeiu a fost declarat în conflict de interese şi incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, întrucât a fost simultan primar al comunei şi a derulat activităţi comerciale în domeniul agriculturii. Secretarul Primăriei din Samarineşti întârzie trimiterea documentului de care are nevoie prefectura pentru emiterea ordinului privind încetarea mandatului în ceea ce îl priveşte pe Marian Ardeiu. Prefectul de Gorj a mai spus că în câteva zile lucrurile vor fi lămurite cu sau fără referatul de la Primăria Samarineşti şi edilului îi va înceta mandatul. Nu se cunosc motivele pentru care secretarul Primăriei Samarineşti întârzie trimiterea referatului către prefectură. Decizia instanţei supreme, care îl vizează pe primar, a devenit deja publică.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de miercuri, 20 iunie 2018

Actualitate

» Recomandări pentru o vacanţă în siguranţă
» UZPR organizează Gala Premiilor pe anul 2017
» Aproape 1000 de şoferi au condus sub infleunţa alcoolului sau a drogurilor
» Razii prin Mehedinţi
» Listele cu persoanele juridice aprobate în cadrul Programelor Rabla și Rabla Plus au fost publicate pe site-ul AFM
» Cei care refuză un loc de muncă, rămân fără ajutor social
» Trafic oprit pe Autostrada A1 Bucureşti – Piteşti
» Instabilitate de joi până duminiciă
» Scandări împotriva PSD, în timpul discursului lui Dăncilă din Parlament
» Fostul ministru Dan Şova merge la închisoare

Publireportaj

» Primăria Craiova angajează 7 inspectori

Local

» Mehedinţean dat dispărut de familie
» Arestat pentru evaziune fiscală
» Prinşi în flagrant făcând schimb valutar fără autorizaţie
» Mamă şi fiu, agresaţi la un loc de joacă de un părinte băut
» Incendierea miriștilor, nesancţionată

Dolj

» Infuzie de capital la două societăți deținute de CJ Dolj
» Primarul reales din Ișalnița a pierdut procesul cu ANI
» Gata cu contestațiile, treceți la asfaltarea străzilor!
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Craiova: Protest în Piața Mihai Viteazul
» Craiova: Ediţia a II-a a Festivalului Internațional dedicat Tinerilor Regizori
» Program INSPIRE Cinema Craiova în perioada 22-28 iunie
» Răzvan Stoica şi vioara Stradivarius „The Queen” revin la Craiova
» Craiova: “Fun in Summer” la “Aman”
» Dolj: Persoană posibil înecată în Dunăre, la Calafat
» Biblioteca din Vacanță la Craiova

Gorj

» Tatăl celor trei copii din Motru, de negăsit de trei săptămâni
» Singura tabără de agrement pentru elevi şi-a deschis porţile
» Romii din Scoarţa nu îşi plătesc datoriile către primărie
» Pericol de moarte la un loc de joacă din Târgu Jiu
» Gorj: Accident rutier la Licurici
» Gorj: Incendiu la un autoturism
» DSV Gorj ia măsuri pentru combaterea pestei porcine africane
» Gorj: Proiect pentru dezvoltarea competenţelor matematice la grădiniţe

Olt

» Olt: Minor în stare gravă, în urma unui accident rutier

Mehedinţi

» Mehedinţi: Voluntarii vor reface case tradiţionale la Podeni şi Isverna
» Mehedinţi: Bărbat dispărut de patru zile
» Mehedinţi: Peste 2.500 de şomeri, încadraţi în primele cinci luni

Vâlcea

» Bărbat din Vâlcea, dat dispărut
» Vâlcea: Arestat pentru evaziune fiscală

Sport

» Gașca lui Vrăjitoarea joacă finala campionatului la Under 13
» Să transpirați bine! (galerie foto)
» Judoka de la Universitatea, din nou pe podium
» Vladimir Screciu: Nu am schimbat culorile
» Tenis: Simona Halep anunţă că nu va juca la turneul de la Eastbourne din cauza unei accidentări

Sanatate

» Pacienții asigurați au dreptul la analize de prevenție gratuite, periodic

Educatie

» Elevii din Dolj au depus peste 1.000 de contestații la evaluarea națională

Magazin

» Horoscop
» Bancul zilei

Top