Acasă Local Gorj Cardul european de sănătate, solicitat de 1.351 de persoane

Cardul european de sănătate, solicitat de 1.351 de persoane

-

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj a eliberat, de la începutul anului şi până în prezent, 1.351 de carduri europene de sănătate. Numărul solicitărilor este comparabil cu cel înregistrat în perioada similară a anului trecut. Potrivit lui Daniel Şurlea, gorjenii au solicitat cardul de sănătate la plecarea în vacanţe peste hotare sau în interes de serviciu. Pentru obţinerea unui card european de sănătate sunt necesare o serie de documente. Este vorba de o cerere tip, adeverinţă de salariat sau de asigurat, copie după cartea de identitate sau după certificatul de naştere în cazul copiilor. În total, în 2017 au fost emise 2.833 de carduri europene de sănătate la nivelul judeţului Gorj.

Nu plătesc serviciile medicale

Daniel Şurlea a spus care sunt tipurile de servicii de care poate beneficia posesorul unui card european de sănătate. Directorul Casei de Asigurări de Sănătate a precizat că este vorba de servicii medicale de urgenţă. Toate vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. Cetăţenii nu mai achită asistenţa medicală de care au beneficiat în afara ţării. „Este foarte important cardul european de sănătate în afara ţării pentru că, în cazul în care este nevoie de servicii medicale de tipul urgenţelor, acestea sunt acordate în statele unde este acceptat cardul european de sănătate fără niciun fel de probleme. Cetăţeanul nu este pus în situaţia să plătească, iar decontarea se face de către statul român prin Casa de Asigurări de Sănătate. Este o procedură care se derulează de ani de zile şi sunt destule persoane care vin să solicite eliberarea unui card european de sănătate. Este un serviciu pe care noi îl oferim şi nu sunt multe documente care trebuie prezentate pentru a intra în posesia cardului european de sănătate“, a declarat Daniel Şurle, şeful CAS Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

Se închide fabrica de confecţii Modexim. Şansele de redresare sunt minime

Aproape 300 de angajaţi ai uneia dintre cele mai mari fabrici de confecţii din Craiova sunt concediaţi colectiv. Decizia că fabrica se închide a fost anunţată angajaţilor în ultimul moment. Marţi s-au purtat negocieri pentru redresarea situaţiei şi pentru încercarea salvării fabricii. Conducerea fabricii susţine că majorarea repetată a salariului minim şi creşterea costurilor cu utilităţile au condus la declinul fabricii din domeniul confecţiilor.