6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalNota zece la matematică, greu de obţinut

Nota zece la matematică, greu de obţinut

Matematica i-a făcut pe candidații de la examenul de evaluare națională să iasă din săli mai puțin optimiști decât în urmă cu două zile, elevii apreciind că anumite subiecte au fost chiar dificile.

În județul Olt, în cele 77 de centre de examen s-au prezentat 2.753 de candidați, cu cinci mai puțini decât la proba de luni și cu 314 mai puțini decât cei înscriși oificial pentru susținerea evaluării naționale.
Emoții mari au avut și elevii, dar mai ales părinții care au așteptat sfârșitul probei și primele impresii. Subiectele s-au aflat înainte ca primul candidat să iasă din sală, iar părerile au fost împărțite, unii dintre părinți considerându-le ușoare, alții, din contră.
Primul elev care a ieșit din examen, la Școala Gimnazială „Eugen Ionescu“ din Slatina, a apreciat subiectele primite ca fiind dificile: „Cam greu, partea de geometrie. Ultimele exerciții erau mai grele la algebră. Cred că iau un 6- 7“.
Subiectele au fost astfel structurate încât să permită și elevilor care nu au făcut din matematică o pasiune să obțină note de mijloc. „Față de anii anteriori, anul acesta au geometria pură de clasa a VII-a, nu cu aplicații practice, și s-ar putea să le pună probleme. (…) Nu sunt foarte grele. Eu cred că majoritatea trebuie să facă peste 7“, a apreciat prof. Ludmila Popa, care a venit să-și susțină elevii.
Subiectele din acest an nu li s-au părut foarte ușoare nici celor mai buni elevi la matematică. Diana Țolu, ocupanta locului I la Olimpiada Națională de Matematică în acest an, a spus că speră la o notă de 10, dar că subiectele nu au fost chiar ușoare pentru nivelul mediu. „Subiectele mi s-au părut un pic mai ridicate decât nivelul mediu și decât simularea care s-a dat oficial de la minister, și decât celelalte simulări. Au fost un pic problematice anumite subiecte, de la subiectul III – două subpuncte și de la subiectul al II-alea – un alt subpunct. Eu zic că iau 10…. Să sperăm că am dreptate“, a apreciat Diana, eleva care va reprezenta, la finele acestei luni, România la Balcaniada de Juniori, la matematică.
„Au fost mai grele pentru nivelul de evaluare (examenul de evaluare națională -n.r.), dar puteau fi făcute. Au fost și la funcție, și la geometrie niște subpuncte mai grele. Bine, eu le-am făcut, dar… Eu, cu cine am vorbit, și așa mi s-a părut și mie, a fost de părere că au fost mai grele decât la toate simulările“, a apreciat Vlad Coneschi, și el proaspăt absolvent al clasei a VIII-a, elev al Școlii Gimnaziale „Eugen Ionescu“ din Slatina și ani la rând medaliat cu aur la olimpiadele și concursurile naționale de matematică și informatică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS