20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljO operaţie de 2.000 de euro îi poate reda Evei copilăria

O operaţie de 2.000 de euro îi poate reda Evei copilăria

O fetiţă de doar cinci ani, din comuna doljeană Rojişte, are mari probleme cardiace, încă de la naştere. Părinţii au făcut tot ce le stă în putinţă pentru a o ajuta, însă cu puţinii bani pe care îi au le este imposibil să suporte costurile operaţiei de care micuţa lor are nevoie.

Eva s-a născut cu o malformaţie la inimă, care îi provoacă mari probleme de sănătate şi nu îi permite să fie un copil normal. Chiar dacă are o vârstă la care ar trebui să simtă din plin bucuria copilăriei, Eva a avut până acum parte de multe drumuri la spital, iar afecţiunile de care suferă îi afectează din ce în ce mai mult viaţa. Părinţii ei își asigură cu greu traiul zilnic, însă îşi doresc cu tot sufletul să îşi vadă micuţa sănătoasă. „Am descoperit că are probleme de sănătate atunci când avea trei săptămâni. Respira foarte greu, obosea când sugea. M-am dus cu ea la urgenţă. Mi-au spus că este răcită, iar apoi au descoperit că are o malformaţie la inimă. Am stat internate trei săptămâni, apoi doctora ne-a făcut programare la medic, la Târgu Mureş. Pe lângă problemele cu inima, acolo au descoperit că are şi o mică paralizie cerebrală, pe care am vindecat-o cu tratament, până când a făcut fetiţa un an şi două luni. Din cauza lipsei banilor, nu am mai continuat investigaţiile la inimă. Am reuşit doar să urmăm tratamentul pentru paralizia cerebrală. De curând, am mers din nou la un cardiolog din Craiova, dar şi la Târgu Mureş. Are mari probleme la valve, iar bătăile inimii sunt foarte puţine. Inimioara ei nu i se dezvoltă aşa cum trebuie pentru că sângele nu poate să circule normal. I s-au făcut toate analizele necesare şi acum aşteptăm să ne sune şi să ne spună când o programează pentru operaţie. Am înţeles că o comisie de medici analizează cazul ei pentru ca operaţia sau operaţiile, pentru că este posibil să fie nevoie de două sau de trei, să iasă bine. Riscul e mare. Din păcate, am descoperit că are şi ficatul poziţionat în centru. Ea pare un copil normal, dar oboseşte foarte repede şi des. Îmi spune tot timpul: mami, mi-e greu, mă doare pieptul“. Ştie că este bolnavă, nu i-am ascuns acest lucru pentru că nici nu prea aveam cum. Îi este frică de ace, dar nu avem ce să facem. Sperăm să reuşim şi să se facă bine“, a spus Marinela, mama Evei.

Aproximativ 2.000 de euro, costul operaţiei

Educatoarea fetiţei îşi doreşte ca micuţa să se vindece şi să fie un copil normal, ca toţi ceilalţi colegi ai ei. Aceasta a făcut un apel umanitar pe reţelele de socializare, pentru ca părinţii micuţei să poată strânge banii necesari pentru intervenţia chirurgicală. „Eva are doar cinci ani şi deja 13 diagnostice. Dacă la vârsta ei, altor copii li se citește în ochi bucuria, energia și dorința nemăsurată de joacă, ochișorii Evei ascund tristețea zilelor petrecute în spitale, departe de casă. Problemele ei sunt în mare parte de natură cardiacă, acestea fiind sesizate încă de la naștere. În prezent, s-a descoperit că, pe lângă afecțiunile cardiace deja cunoscute, fetița are și ficatul poziționat anormal.
Părinții au dus-o la Târgu Mureș, acolo unde au găsit speranța unei vieți normale pentru fetița lor, însă Târgu Mureș se află la aproximativ 400 de kilometri de casă, ceea ce presupune costuri ridicate pentru puterea financiară a familiei care trăiește din venituri foarte modeste. Eva urmează să fie operată la Târgu Mureș, iar intervenţia va costa în jur de 2.000 de euro. Pentru unii poate părea o sumă mică, însă pentru ei înseamnă enorm și chiar nu au acești bani, mai ales că acasă mai au un băiețel de șapte ani. Haideți să-i ajutăm să-și vadă fetița zâmbind și zburdând alături de ceilalți copii!“, a spus educatoarea Evei.
Cei care vor să o ajute pe Eva pot depune orice sumă de bani în contul deschis pe numele tatălui, Ivan Gheorghe: RO65BTRLRONCRT0442256601.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS