9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu apărut „mărțișoarele“ care toacă nervii șoferilor

Au apărut „mărțișoarele“ care toacă nervii șoferilor

Gropi apărute în sensul giratoriu de la intersecția străzii General Gheorghe Magheru cu Anul 1848 (FOTO: Marian Apipie)

Gropile ivite pe mai multe străzi din Craiova după topirea zăpezii dau bătăi de cap șoferilor. Unele s-au transformat deja în adevărate cratere și sunt tot mai greu de evitat. Vestea bună pentru șoferi este că primăria ar fi identificat unele dintre ele și că, până la reluarea lucrărilor de reparare a străzilor din oraș, gropile vor fi astupate cu mixtură stocabilă.

Strada Caracal este brăzdată de o denivelare care pune nervii șoferilor la încercare (FOTO: Marian Apipie)

Bucuria topirii zăpezii din Bănie, după o acțiune de deszăpezire mult criticată, s-a transformat rapid în chin pentru șoferii care circulă zilnic prin oraș. Asta pentru că în carosabil gropile au apărut precum ciupercile după ploaie, iar unele au devenit deja greu de evitat, „acaparând“ jumătate de stradă. Ori aștepți momentul oportun să intri pe contrasens, ori dai cu mașina în groapă, altă variantă nu există. Mai rău pentru șoferi este însă atunci când gropile sunt mascate de apă și te trezești cu roata „înghițită“ de vreun „crater“ apărut ca din senin în carosabil. Dacă mai adaugi și unele zone în care asfaltul lăsat îți zdruncină serios mașina, atunci poți concluziona că circulația rutieră pe multe din străzile Craiovei poate fi considerată o adevărată aventură, în care șoferii au parte de „mărțișoare“ ce pun nervii la încercare. Iar exemple de străzi cu gropi pot fi date cu ușurință.

Cum ieși din supermarketul Lidl de pe strada Caracal, o groapă de mari dimensiuni, apărută pe strada Potelu, te obligă să intri pe contrasens (FOTO: Marian Apipie)

Cum ieși din supermarketul Lidl de pe strada Caracal, spre exemplu, o groapă de mari dimensiuni, apărută pe strada Potelu, te obligă să intri pe contrasens. Câțiva metri mai încolo, chiar după sensul giratoriu de la intersecția străzilor Caracal și Henri Coandă, spre Centrul Comercial Bănie, drumul este traversat de la un capăt la altul de o denivelare cauzată de asfaltul care s-a lăsat în urma unor lucrări mai vechi. Dacă îți continui aventura pe strada Henri Coandă, până la următorul sens giratoriu, mai ai ocazia să dai peste gropi ivite subit în carosabil. Și pe strada Împăratul Traian, între intersecția cu Henri Coandă și strada Spania, mai apare o porțiune unde asfaltul lăsat creează mari probleme șoferilor. Gropile apărute în sensul giratoriu de la intersecția străzilor General Gheorghe Magheru cu Anul 1848 sunt și ele demne de luat în seamă. Nu de șoferi, ci de autoritățile locale. Mai ales că și vremea permite acum astuparea gropilor din carosabil.

Asfaltul lăsat de pe strada Împăratul Traian le creează mari probleme șoferilor (FOTO: Marian Apipie)

Când începe plombarea gropilor

O altă stradă cu probleme este Siretului, unde lucrările au demarat anul trecut, e drept în pragul sărbătorilor de iarnă. Constructorii nu au mai apucat decât să reabiliteze trotuarele și să monteze bordurile, rămânând datori cu partea de asfaltare a străzii. O datorie de care s-ar ocupa cu prioritate în această primăvară, după cum susțin reprezentanți ai Primăriei Craiova. Mai ales că pe strada Siretului „craterele“ din carosabil pun serioase probleme șoferilor. La fel și porțiunea din strada Anul 1848 rămasă neasfaltată (panta care pleacă din strada General Dragalina), unde nu s-a reușit în iarnă decât amenajarea trotuarelor. Și pe strada Păltiniș, extrem de circulată, sunt probleme cu gropile, însă artera se află pe lista cu străzile care vor intra în reparații în acest an.
De altfel, reprezentanții municipalității au precizat, pentru GdS, că până se va relua activitatea de reparare a străzilor din oraș, cea de care s-a ocupat în ultimii zece ani firma Delta ACM, constructorii vor avea ca misiune plombarea de urgență a gropilor din carosabil. „Au fost identificate deja mai multe străzi unde este nevoie de plombări, iar pe unele s-a și intrat pentru astuparea gropilor. Până când vom începe cu asfaltarea străzilor, care va demara în curând, pentru că vremea permite acest lucru, plombarea se va face cu mixtură stocabilă“, a spus Marian Ghencioiu, șef Serviciu Administrare și Întreținere Drumuri. Pentru repararea străzilor, aleilor, parcărilor și trotuarelor din Craiova, primăria mai are la dispoziție 24 de milioane de lei, sumă prevăzută, de altfel, și în bugetul de venituri și cheltuieli pe anul 2018. Acordul-cadru expiră însă în toamna acestui an, iar autoritățile locale se pregătesc să scoată la licitație un nou acord pentru următorii patru ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS