9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFiica infirmierului care a ucis o asistentă: „Ierți, dar nu uiți“

Fiica infirmierului care a ucis o asistentă: „Ierți, dar nu uiți“

 

Gabriela Ghenea (foto), fiica cea mare a infirmierului care în noaptea de sâmbătă spre duminică a ucis o asistentă cu care avea o relație, după care s-a sinucis, a povestit că în copilărie a trăit multe întâmplări agresive, că mama sa a fost lovită în nenumărate rânduri, dar că cele petrecute acum i-au șocat și pe cei care-l cunoșteau, căci în ultimii ani bărbatul se schimbase mult.

Femeia trăiește în Italia, are două fete, iar pe pagina de facebook a postat un scurt mesaj: „Poate nu ai fost un tată exemplar, dar ai fost cel mai iubitor bunic. Vei rămâne veșnic în inimile noastre, odihnește-te în pace, Tati!“. Recunoaște, însă, că a fost șocată să audă ce s-a întâmplat, deși tatăl său avea tendințe agresive, pe care le cunoștea toată lumea. „Tendințe agresive – asta o știe toată lumea, dar că se ajungea până la punctul ăsta de a … A fost… Numai un om care are tendințe animalicești… indiferent cât ar fi putut să-l aducă în extremă, indiferent cât ar fi suferit pentru ea, nu e, nu e posibil așa ceva!“, au fost primele cuvinte ale Gabrielei, femeia insistând că ar trebui investigate aspectele semnalate de bărbat în biletul de adio, aspecte care nu-i justică fapta, dar ar putea oferi unele răspunsuri.
„Eu aș fi tare curioasă să văd, știam că nu găsiseră telefonul lui, l-au găsit? Pentru că el nu întâmplător a avut un bilet în buzunar și unul l-a lăsat acasă, să fie sigur că cineva îl găsește. De ce nimeni nu ia în considerare biletul? Nu înseamnă că toată lumea care lucrează la Psihiatrie e nebună, cum l-au făcut pe el pe internet… Eu nu cred că un om care nu e în deplinătatea facultăților mintale poate să lucreze într-un asemenea mediu, poate să lucreze în sistemul sanitar atâția ani, asta indiferent câte defecte avea tata. A lucrat și la Proiectări, dar nu poți să spui că era un om nebun; dacă el a lăsat în biletul ăla, a spus ceva, înseamnă că el știe ceva, ceva ce-a dus cu el în pământ, ceva care trebuie, într-adevăr, să iasă la lumină, să se facă o anchetă. De ce-a făcut public numărul, de a zis că-l sufoca?! Nu se pot scoate listele de mesaje, listele de apeluri din acel telefon? În baza ordonanței procurorului eu zic că se pot, nu? Cine este persoana asta, într-adevăr? Nu cred că nu se poate face nimic, nu putem să condamnăm oricum un om. Într-adevăr, e de condamnat că a luat viața cuiva, dar de ce s-a ajuns în punctul ăsta de a lua viața cuiva și de a-ți curma viața tu într-un mod în care… numai când duci porcii la măcel poți face așa ceva“, a spus, afectată, Gabriela.
Fiica lui Gheorghe Ghenea și-a amintit și de momentele frumoase petrecute alături de tatăl său, mai ales în ultimii ani, când i-au venit pe lume nepoțelele, pe care le iubea. „Ultima dată când am fost în țară, a murit bunica mea, mama mamei, și atunci el m-a ajutat cu înmormântarea, adică nu e că nu aveam un raport bun. Și, mai ales, își iubea nepoții. Dacă cu noi, copiii, a fost cum a fost, cu nepoții s-a comportat tot timpul bine“, a povestit Gabriela, care nu va ajunge la înmormântare, nu poate veni, o va face, în schimb, sora sa mai mică, cea care a și fost mai legată de tatăl său, fiind crescută, în primii ani după despărțirea părinților, de bunica paternă.

„A fost violent cu toate femeile cu care a stat“

Deși, spune fata, tatăl său nu era un om nebun, așa cum l-au catalogat anumite persoane în comentarii pe internet, a fost o persoană violentă, lucru pe care nu îl poate contesta nimeni, pentru că de cele mai multe ori certurile dintre părinți se sfârșeau cu intervenția polițiștilor, care „știau adresa, le spuneam doar numele“.
Femeia pe care a omorât-o în noaptea de sâmbătă spre duminică, în timp ce se aflau amâdoi în tură de noapte, în secția de Psihiatrie, ar fi fost, însă, singura față de care bărbatul s-a purtat cu grijă. „A fost violent cu toate femeile cu care a stat, deși, din ce știu, persoana asta a fost femeia pe care n-a atins-o niciodată cu un deget. Nu a atins-o niciodată, a făcut foarte multe pentru ea, pentru ea s-a lăsat de băut, de fumat, mergea la sală. Gândiți-vă că persoana asta avea un cățel. El n-a plimbat copiii lui, și plimba un cățel. Pentru ea s-a schimbat foarte mult. De-asta am și zis – nu mai mergea, las-o! Sunt atâtea femei pe pământul ăsta! Nu ai stat cu copiiii, stai cu nepoții, crește-ți nepoții, ai casă, ai garsonieră, ai pământuri la țară, ai serviciu, pentru ce să curmi viața unui om, nu ai dreptul ăsta!
A fost tot timpul închis, a fost ceva care și-a planificat singur, nu a vorbit cu nimeni. Toată lumea știe că a fost violent, și nu numai cu mama mea, dar asta nu-ți dă dreptul de a judeca și de a zice că-i nebun. A fost prea constrâns, prea multă tensiune pe el, prea multe care s-au adunat. Eu zic că ar trebui să se ia în considerare biletul pe care el l-a lăsat“, a insistat fiica infirmierului.

„El când vedea preoții, fugea, probabil și din motivul ăsta a ales moartea asta“

Faptul că a folosit cuțitul pentru a-i curma viața partenerei sale și pentru a se sinucide nu a fost, de asemenea, o surpriză pentru fiica sa cea mare, care a povestit că „era la ordinea zilei, el cuțitul l-a folosit, el tot timpul a avut cuțitul la el“. „Ne-a alergat cu securea, la Brebeni, mama a sărit în mijlocul străzii, era un Trabant, plin cu flori în spate, eram eu, mama și mamaie, mama mamei, iar omul ăla, de milă, ne-a lăsat și ne-am aruncat toate în spate. Nu există explicație pentru ceea ce-a făcut. Trebuia să-și aibă grijă de nepoți. Nepoatele le-a iubit mereu“, a mai spus Gabriela.

Familia bărbatului vrea ca procurorii să cerceteze cele semnalate în biletul de adio

Trupul neînsuflețit al infirmierului care și-a ucis colega și s-a sinucis a fost preluat de la morgă de rude, sora bărbatului declarând, cu această ocazie, că va face plângere la Parchet pentru a se cerceta cele semnalate în biletul de adio, anume că ar fi ajuns la situația de a-i lua femeii viața și de a se sinucide în urma presiunii exercitate de aceasta și de un presupus polițist, care, împreună, ar fi pus la cale un plan de asasinare a șefei secției de Psihiatrie în care cei doi lucrau și a asistentei-șefe.
„Telefonul este interceptat. După interceptare, la procurorul de caz, fac plângere, și după, trebuie să se depisteze, pentru că telefonul e în continuare la ei, nu l-am primit, și trebuie să mă cheme în audiență“, a declarant sora criminalului, care a mai spus că Gheorghe Ghenea era extrem de reținut în a da, chiar și rudelor, detalii despre viața sa intimă. „Nu, nu știam nici că are fratele o relație intimă cu acea persoană. Deci eu l-am întrebat personal și nu mi-a spus niciodată că are sau că nu are, vă spun sincer. Mai demult l-am întrebat, dar a spus că nu e adevărat. Nu vorbea mult despre ea, vorbea ca despre toate colegele“, a spus femeia, specificând că fratele său era, în ultima perioadă, „mai tăcut, era liniștit, stătea singur, la garsonieră, mama, la țară, venea la mama la țară ca de obicei, ne sunam, ca de obicei. Nu știu să spun dacă a fost cercetat la serviciu, pentru că nu mi-a spus și nu mă implicam eu în treburile lui“.
Cât despre polițistul amintit în bilet, femeia a spus că „nici nu știu dacă e polițist, vedem dacă este“, fiind, în schimb, convinsă că la mijloc a fost ceva, altceva decât gelozia, pentru că „nu pot să cred că era o dragoste așa de mare și să omori pe cineva“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS