Acasă Local Dolj 41.000 de euro pentru semifinala Eurovision de la Craiova

41.000 de euro pentru semifinala Eurovision de la Craiova

-

Consiliul Local (CL) al municipiului Craiova a votat, ieri, în unanimitate, alocarea de la bugetul local a sumei de 190.379 de lei (41.000 de euro) pentru organizarea, în Bănie, a uneia din cele cinci semifinale ale concursului de muzică ușoară Eurovision România 2018. Ședința a durat mai puțin de un minut. De altfel, nici nu s-a dat citire punctului de pe ordinea de zi care urma să fie supus la vot, că toți consilierii au fost de acord cu propunerea executivului (a existat o singură abținere). „Am votat participarea municipiului Craiova la una dintre semifinalele Eurovisionului din 2018, faza națională. Noi avem deja experiență în acest sens, pentru că acum trei ani am organizat chiar finala națională a Eurovisionului și e o mândrie pentru noi să participăm la această manifestare“, a spus primarul Craiovei, Mihail Genoiu. Evenimentul va avea loc pe 4 februarie, la Teatrul Național „Marin Sorescu“, iar intrarea va fi liberă. Pe scenă vor urca 12 concurenți: Erminio Sinni & Titziana Camelin, Zavera, Mareş Pană, Aurel Dincă, Tavi Clonda, VYROS, Diana Brătan, Carolina Gorun, Elena Hasna, Eliza Chifu, Ayona şi XANDRA. „S-a ales Teatrul Național pentru că este, totuși, vorba de o semifinală. Dacă era finala, atunci cu siguranță că Sala Polivalentă devenea neîncăpătoare“, a mai spus edilul. Banii din bugetul local ar urma să acopere cheltuielile cu amenajarea sălii, cu onorariile membrilor juriului și ale prezentatorilor și cu cazarea tuturor celor implicați în desfășurarea acestui spectacol. Trei din cei 12 concurenți de la Craiova, alături de alți 12 din celelalte patru semifinale, se vor lupta în finală pentru a reprezenta România la ediția din acest an a Eurovisionului, care va avea loc la Lisabona (Portugalia).

ȘTIRI VIDEO GdS

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez este în stare gravă

Actriţa Tamara Buciuceanu Botez internată în Spitalul Elias din Capitală se află în stare gravă, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, Silvius Negoiţă.

Încep probele la cald în Craiova

Termo Craiova a anunțat că, din 17 octombrie, încep probele la cald în vederea furnizării agentului termic secundar pentru încălzire. Probele la...

Adolescentă, reţinută după ce a agresat o tânără

O adolescentă, de 19 ani, din Târgu Cărbuneşti, Gorj, bănuită de săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice a fost reținută luni.