9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljEuroparlamentarul PNL Marian Jean Marinescu: „Viorica Dăncilă, cel mai slab candidat de prim-ministru“

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu: „Viorica Dăncilă, cel mai slab candidat de prim-ministru“

Europarlamentarul PNL Marian Jean Marinescu a criticat în termeni foarte duri propunerea de premier pe care PSD a făcut-o în cursul săptămânii trecute.

În cadrul unei conferințe de presă pe care Marian Jean Marinescu a susținut-o sâmbătă, acesta a afirmat că Viorica Dăncilă este „cel mai slab candidat de prim-ministru pe care l-a avut România vreodată“. „Singurul criteriu pe care a fost aleasă a fost că este din același județ cu președintele partidului. (…) Degeaba a pus pe cineva care este ascultătoare! Că asta am auzit că era aprecierea: nu este conflictuală și se înțelege bine cu toată lumea. Prim-ministrul României se duce singur pe unde se duce, sunt tot felul de situații. Nu poate să stea cineva în spatele lui. Și nu cred că poate să facă față, din păcate! Fiecare dintre noi are niște limite, trebuie să ni le vedem. Dacă de tine depind și alții, cred că trebuie să-ți vezi limitele“, a afirmat el. Europarlamentarul a subliniat contextul internațional în care va activa viitorul guvern condus de Viorica Dăncilă. În 2019, România va deține timp de șase luni președinția Consiliului Uniunii Europene – instituție care reprezintă guvernele statelor membre. În timpul acestei perioade, Președinția conduce reuniunile la toate nivelurile, contribuind la politicile elaborate de UE. „Consiliile sunt prezidate de miniștri. Vă rog să vă închipuiți Consiliile prezidate de miniștrii români! Sau Consiliul prezidat de prim-ministrul nostru. Pentru mine este inimaginabil! Gândiți-vă la Agricultură cum va fi! Se va susține… oaia!“, a spus Marinescu.

România va deține președinția UE într-o perioadă complicată

Marian Jean Marinescu susține că actuala guvernare nu ar fi preocupată decât de rezolvarea problemelor pe care le are în justiție, în dauna priorităților economice ale țării: „Asta este situația, nu au nici un fel de legătură cu ce vrea cetățeanul român. Au legătură doar cu justiția, ca să își rezolve problemele și cu problemele lor de partid“. În acest context, europarlamentarul a amintit de modul în care autoritățile române au tratat recenta vizită a premierului japonez Shinzo Abe. Venit cu o delegație de 30 de oameni de afaceri pentru a se întâlni cu omologul român, premierul nipon nu l-a mai găsit în funcție pe Mihai Tudose, care a fost schimbat de propriul partid. „Eu nu știu ce a gândit premierul japonez. S-o fi gândit așa, că dacă la nivel de guvern oamenii ăștia nu sunt în stare să îndeplinească niște norme diplomatice înseamnă că nu ai ce să faci cu restul poporului. Nu merităm această apreciere. Este imposibil să tratezi o asemenea vizită în felul în care a fost tratată. Este de neimaginat! Și cu japonezii! Care se uită și cum sunt aranjate florile de pe masă! Și veniți cu 30 de oameni de afaceri… Vă spun că firmele mari din Japonia au cifrele de afaceri mai mari decât bugetul României!“, a mai spus Marian Jean Marinescu. Potrivit acestuia, România va deține președinția Consiliului UE într-o perioadă extrem de delicată, „imediat după Brexit“. În plus, bugetul și politicile UE pentru perioada de după 2020 ar putea fi elaborate tot în această perioadă. În acest context, Uniunea trebuie să arate forță. „Dacă nu avem buget și politici, să arătăm că mergem înainte, se va discuta despre eșecul UE“, subliniază Marian Jean Marinescu. În ceea ce privește controversatele modificări ale legilor justiției, europarlamentarul consideră că vor exista efecte nedorite în următoarea perioadă. În luna februarie, în plenul Parlamentului European se va discuta despre situația statului de drept în România, iar Comisia Europeană va reacționa și ea prin raportul MCV. „Mesajul pe care vreau să-l transmit în perioada următoare este că România nu este ce se vede prin acest guvern. Românii sunt altfel“, a încheiat Marinescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS