20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBărbați arestați pentru ultraj, după ce au agresat doi polițiști

Bărbați arestați pentru ultraj, după ce au agresat doi polițiști

Doi polițiști din Slatina au fost agresați în timpul unei misiuni, în încercarea acestora de a opri în trafic un autoturism care acroșase o autospecială a poliției.
Evenimentul a avut loc săptămâna trecută, pe 13 decembrie, în timpul unei ample acțiuni a polițiștilor de la Rutieră.
Un autoturism a acroșat mai întâi o mașină a poliției, pe o stradă din Slatina. Polițiștii au anunțat prin stație datele, iar în partea de jos a orașului, în cartierul Grădiștea, doi polițiști au organizat un filtru. Aceștia au reperat autoturismul și au încercat să-l oprească. La fața locului s-au strâns însă peste 50 de persoane, care au permis autoturismului să treacă, nu și autospecialei Poliției. Din autoturismul urmărit au coborât cele două persoane, urcând o a treia, care a plecat cu mașina. Cei doi, în schimb, au venit direct spre polițiști, pe care i-au agresat verbal și fizic.
„Inculpatul M.T. s-a deplasat pe partea stângă a autospecialei, la geamul portierei stânga-faţă, ameninţând cu moartea organele de poliţie şi adresând injurii. Inculpatul M.I. s-a deplasat pe partea dreaptă a autospecialei, unde se afla partea civilă agent-șef C.M.D., care avea mâna dreaptă pe pistol, iar mâna stângă pe lateralul uşii, solicitându-i inculpatului să elibereze calea de acces. În acel moment, inculpatul M.I. a lovit cu mâinile puternic în portiera dreapta-faţă prinzându-i persoanei vătămate mâna stângă între caroserie şi portieră, aceasta suferind leziuni traumatice“, spun procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.
Lucrurile, din păcate, nu s-au încheiat aici. „Partea civilă agent-șef C.M.D. s-a urcat în autovehicul şi a aşteptat sosirea întăririlor, care fuseseră solicitate anterior. În acest interval de timp, inculpatul M.I. a adresat ameninţări cu moartea şi exercitarea de acte de violenţă faţă de organele de poliţie. La vederea celorlalte echipaje de poliţie şi jandarmerie, mulţimea s-a dispersat, iar echipajul format din agent-șef C.M.D şi agent principal B.M.M. a pornit în căutarea autovehiculului respectiv, care a fost descoperit pe un drum neasfaltat, acoperit cu pături, cu geamul stânga faţă deschis.
Ulterior, echipajul s-a întors pe strada Grădişte, unde fusese anunţat că a fost identificat inculpatul M.T. În momentul în care partea civilă agent-șef C.M.D. a coborât din autospecială, iar în fugă a început deplasarea către el, inculpatul M.I. l-a apucat de gulerul de la geacă şi l-a lovit în zona coastelor. Din certificatul medico-legal nr. 1145/A2 rezultă că partea civilă agent-șef C.M.D. a suferit traumatism mână stângă falangă şi traumatism hemitorace dreapta, necesitând cinci-șase zile de îngrijiri medicale“, au mai spus procurorii.
Cei doi bărbați au fost reținuți și în cele din urmă arestați în 15 decembrie 2017, fiind acuzați de ultraj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS