19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘcoala Tălpaș, fără lemne și cu șantierul în derulare

Școala Tălpaș, fără lemne și cu șantierul în derulare

La Școala din Tălpaș nu s-au cumpărat lemne pentru iarnă, iar lucrările de reparații și renovare a unui corp de clădire nu s-au terminat

Școala Gimnazială Tălpaș nu s-a asigurat cu lemne de iarnă până în prezent, iar părinții copiilor reclamă că în unitatea de învățământ este frig. Conducerea unității școlare spune că a fost o neînțelegere cu firma căreia i s-a acordat contractul și că a fost nevoie să anuleze achiziția. Și nu este singura problemă. Lucrările de reparații și renovare a unui corp de clădire nu s-au terminat, deși inițial autoritatea contractantă a anunțat că respectivul corp de clădire va fi dat în folosință cel târziu la 1 noiembrie.

Achiziția lemnelor pentru sezonul rece reprezintă o problemă pentru Școala Gimnazială Tălpaș. Unitatea de învățământ nu este asigurată nici în prezent cu lemne pentru a încălzi clasele. Părinții sunt nemulțumiți și spun că în clase este frig. „Nu este normal ceea ce se întâmplă la școală. A venit sezonul rece și nu s-au cumpărat lemne. Cred că este singura școală din județ în această situație. Copiii stau în frig și nu este normal. Se face focul cu ce rezerve mai au, dar nu este suficient. Acum se învață în două schimburi și trebuie mai multe lemne pentru a încălzi clasele“, a spus tatăl unui elev. Sesizarea a fost făcută încă de săptămâna trecută. Managerul școlii spune că a făcut demersurile necesare pentru achiziție, dar că au apărut probleme. „Lemne pentru foc mai avem deocamdată. Am făcut licitație pentru achiziție, dar firma care a câștigat nu le-a mai adus. Am așteptat câteva zile bune. Din acest motiv, am luat decizia de a anula achiziția și vom cumpăra lemne de la alt furnizor. Banii pentru lemne îi avem, pentru că nu am achitat nimic către firma care câștigase licitația. În câteva zile se va rezolva această problemă. Cred că în cel mult două zile vom avea lemne la școală“, a spus Mihai Voinea, managerul Școlii Gimnaziale Tălpaș.

Lucrările de renovare nu s-au terminat

Școala Gimnazială Tăl-paș a devenit cunoscută în ultimul timp și pentru faptul că unul din corpurile de clădire era sprijinit de bârne de lemn. În această vară s-au început însă lucrările la respectiva clădire, în luna iulie fiind încheiat un contract de 758.306 lei între Consiliul Local și firma Remex pentru lucrări de reparații și renovare. Înainte de începerea anului școlar, primarul aprecia că lucrările trebuie să se termine până la jumătatea lunii octombrie sau cel târziu la 1 noiembrie. În prezent, însă, clădirea nu este dată în folosință. „Am mai prelungit puțin termenul, din cauza faptului că vremea s-a răcit și nu s-a uscat bine tencuiala. Nu ne puteam grăbi să dăm cu vopsea. Cred că este o chestiune de zile. Până la 1 decembrie ar trebui să termine ce au de făcut. În caz contrar se vor aplica penalități“, a spus Gabriel Dănciulescu, primarul comunei Tălpaș. În prezent, elevii de la Școala gimnazială Tălpaș învață într-un singur corp de clădire, în două ture.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS