18.1 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljStrada Rovine, asfaltată în bătaie de joc

Strada Rovine, asfaltată în bătaie de joc

Problemele legate de asfaltare continuă în Craiova, iar pe adresa redacţiei ajung, aproape zilnic, sesizări cu privire la lucrările proaste făcute de firma Delta ACM. Strada Rovine din Craiova a fost reabilitată recent, însă locuitorii din zonă se plâng că totul a fost făcut de mântuială.

În intersecţia străzii General Dragalina cu Arieş, un segment este blocat cu moloz şi balize (FOTO: Claudiu Tudor)
În intersecţia străzii General Dragalina cu Arieş, un segment este blocat cu moloz şi balize (FOTO: Claudiu Tudor)

Strada Rovine, aflată nu departe de centrul oraşului, a fost reasfaltată recent, însă modul în care a fost făcut acest lucru lasă de dorit. „Firma care asfaltează a fost zilele trecute în zonă, a asfaltat strada Rovine, însă micile alei adiacente, care poartă aceleaşi nume, le-a lăsat la fel. Deşi erau aici cu materialele, au preferat să plece şi au lăsat aleile în același hal în care se află de 20 de ani. Şi noi locuim pe strada Rovine, şi noi suntejm plătitori de taxe, şi am fi vrut să ne asfalteze şi nouă. Oricum, şi pe strada principală s-a tras un strat de asfalt subţire, plasă nu au pus. Trotuarele, de vreo două-trei săptămâni sunt în acelaşi stadiu. S-au schimbat bordurile, însă cele vechi erau perfecte. Am sesizat inclusiv primăria, direct la Direcția drumuri, și au promis că se rezolva. Reprezentantul Delta, care are biroul, culmea!, pe această stradă, a spus că așa a primit ordin de la primărie să lase. Nici o fărâmă de bunăvoință, parcă noi, cetățenii contribuabili, am fi dușmani lor! Dar noi le băgăm bani publici în buzunar. Și încă foarte mulți!“, a declarat Emanuel Roşu.

Strada Rovine a fost asfaltată, aleile nu (FOTO: Claudiu Tudor)
Strada Rovine a fost asfaltată, aleile nu (FOTO: Claudiu Tudor)

Faptul că asfaltul nu a ajuns şi pe aleile străzii Rovine nu reprezintă singura problemă. Trotuarele au fost decopertate, iar acum sunt pline de denivelări. De asemenea, ar mai fi de turnat un strat de asfalt. „Şi-au bătut joc, au asfaltat prost. Au spus că mai trebuie să toarne încă un strat, dar până acum nu au făcut acest lucru. În plus, au rămas o grămadă de gropi pe stradă pentru că trebuie să aducă la nivel canalizările şi capacele de la gaze. Trotuarele sunt vai şi amar. Au dat zilele trecute cu o soluţie, dar nu ştiu când se vor termina lucrările, probabil mai avem mult de aşteptat. Totul pare că se face fără cap. Dacă tot au venit să asfalteze strada, trebuia să asfalteze şi aleile, pentru că sunt foarte scurte şi poartă acelaşi nume. Arată oribil“, a declarat un alt craiovean care locuieşte pe strada Rovine.

Balize lăsate de izbelişte pe strada General Dragalina

Pe strada Rovine au rămas gropi din cauză că gurile de canal şi capacele conductelor de gaze nu au fost aduse la nivelul asfaltului (FOTO: Claudiu Tudor)
Pe strada Rovine au rămas gropi din cauză că gurile de canal şi capacele conductelor de gaze nu au fost aduse la nivelul asfaltului (FOTO: Claudiu Tudor)

Mai multe balize care au fost puse pentru a se face lucrări de ridicare la nivelul străzii a gurilor de canal au fost lăsate de câteva săptămâni pe strada General Dragalina, fără ca lucrările să mai fie executate. „Sunt de câteva săptămâni aceste balize. Încurcă circulaţia. Nu înţeleg cum aceste lucrări nu se execută până la sfârşit, odată ce muncitorii ajung aici. Tot timpul se fac pe bucăţi, fără nicio logică“, a declarat un şofer care frecventează zona repectivă. Mai mult decât atât, chiar în intersecţia străzii General Dragalina cu Arieş sunt puse două balize, asfaltul este decopertat pe o suprafață destul de mare, iar lângă acesta se află o grămadă de moloz. Practic, aceste balize şi molozul blochează un segment din intersecţie şi îngreunează circulaţia. GdS a solicitat un punct de vedere Primăriei Craiova în legătură cu problemele de pe străzile Rovine și General Dragalina, însă până la închiderea ediției nu am primit niciun răspuns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS