Acasă Local Gorj Punte pietonală peste râul Jiu pentru cetăţenii din Turcineşti

Punte pietonală peste râul Jiu pentru cetăţenii din Turcineşti

-

Localnicii comunei gorjene Turcineşti au la dispoziţie, începând de ieri, o punte pietonală pentru a traversa râul Jiu, după ce podul de la Turcineşti, avariat încă din primăvară, a intrat de o lună în reabilitare. Ninel Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că puntea va asigura doar accesul pietonilor între localităţile Târgu Jiu şi Turcineşti. Muja a mai declarat că s-au purtat discuţii cu şefii Întreprinderii de Drumuri şi Poduri Gorj, firma care se ocupă de reabilitarea podului, în vederea amplasării unui reflector în zona punţii pentru ca accesul să fie posibil fără incidente şi pe timp de noapte. „Trebuie să fie foarte atenţi cu această punte pentru că nu dorim să avem evenimente neplăcute şi să ne trezim că avem oameni care cad în apă. Trebuie să fie un iluminat corespunzător în zonă şi pentru accesul pe timp de noapte“, a declarat Ninel Muja, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj. Puntea pietonală este una provizorie şi va fi demontată în momentul în care podul de la Turcineşti va fi redat circulaţiei publice. În prezent, variante ocolitoare sunt pe la Iezureni, la ieşire din Târgu Jiu, şi prin comuna Stăneşti, însă numai cu autoturismele.

Lucrări de nouă milioane de lei

Reprezentantul Consiliului Judeţean Gorj, instituţie care are în administrare podul de la Turcineşti, a declarat că lucrările sunt monitorizate în fiecare zi şi este important ca în perioada următoare pe râul Jiu să nu fie înregistrate debite mari ale apei sau chiar viituri, care să afecteze activitatea muncitorilor. În momentul de faţă se lucrează chiar în albia râului Jiu, care a fost deviat pe o anumită porţiune. „Nu mai sunt decât nişte probleme tehnice la pila numărul doi a podului, dar rezolvarea lor intră în competenţa constructorului. Bani sunt, totul este în regulă, din acest punct de vedere. Depinde însă de starea vremii să îi lase pe constructori să lucreze“, a mai declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Bugetul pentru reabilitarea podului de la Turcineşti este de nouă milioane de lei, bani care provin de la guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ce a mai inventat Primăria Craiova? Sporul de periculozitate

Toţi angajaţii din Primăria Craiova, de la directori, şefi de serviciu şi până la muncitorii necalificaţi, primesc spor pentru condiţii periculoase sau vătămătoare. Sporurile variază de la 351 de lei brut pe lună, până la 1.808 lei brut. Am întrebat la DSP care sunt condiţiile vătămătoare şi periculoase din Primăria Craiova. Răspunsul a fost... o surpriză de proporţii.