14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMandatul primarului Romanescu, validat de Judecătoria Târgu Jiu

Mandatul primarului Romanescu, validat de Judecătoria Târgu Jiu

Marcel Romanescu ar putea depune jurământul săptămâna aceasta
Marcel Romanescu ar putea depune jurământul săptămâna aceasta

Judecătoria Târgu Jiu a validat marţi mandatul primarului ales, Marcel Romanescu. Dosarul cu rezultatul votului a fost depus ieri la instanţă de către preşedintele Circumscripţiei Electorale Târgu Jiu. Potrivit subprefectului de Gorj, Sorin Arjoca, după validarea rezultatului va fi convocat Consiliul Local într-o şedinţă extraordinară, iar noul primar va depune jurământul şi îşi va intra în atribuţii. „Legea spune că în termen de 24 de ore de la încheierea scrutinului preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie are obligaţia să depună dosarul la judecătorie, în vederea validării rezultatului şi a mandatului. Acest lucru s-a întâmplat marţi. Pasul următor este convocarea şedinţei extraordinare a Consiliului Local, în cadrul căreia primarul ales va depune jurământul“, a precizat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

Şedinţa extraordinară, convocată de fostul contracandidat al lui Romanescu

Conform subprefectului de Gorj, Sorin Arjoca, în cazul alegerilor locale normale, şedinţa de Consiliul Local este convocată, potrivit legii, de către Instituţia Prefectului. În cazul de faţă, dat fiind faptul că este vorba de alegeri parţiale, misiunea convocării Consiliului Local într-o şedinţă extraordinară îi va reveni unuia dintre cei doi viceprimari ai municipiului Târgu Jiu. Este vorba de Adrian Tudor și de Aurel Popescu, fostul contracandidat al lui Marcel Romanescu la Primăria Târgu Jiu. Ambii sunt de la PSD. „În cazul alegerilor normale, prefectul are obligaţia să convoace prin ordin constituirea Consiliului Local. Nu mai este cazul pentru că este constituit deja consiliul local. Convocarea şedinţei îi revine unuia din cei doi viceprimari şi, după ce va depune jurământul, primarul îşi va începe activitatea“, a mai declarat Sorin Arjoca.

Romanescu încearcă o nouă majoritate

Până la depunerea jurământului, care va avea loc cel mai probabil în această săptămână, liberalii de la Târgu Jiu fac calcule în ceea ce priveşte constituirea unei noi majorităţi. În momentul de faţă, PSD Gorj are majoritate în Consiliul Local Târgu Jiu, cu ajutorul a două formaţiuni politice. Este vorba de PSRo şi ALDE. PSD nu are o colaborare foarte bună cu ALDE, astfel încât liberalul Marcel Romanecu ar putea demara negocieri cu liderii ALDE şi PSRo pentru constituirea unei noi majorităţi la care să participe şi consilierii PMP. Astfel, ar fi posibilă o nouă configuraţia a votului în Consiliul Local Târgu Jiu printr-o posibilă alianţă între PNL, ALDE, PMP şi PSRo. Vicepreşedintele ALDE Gorj, Ninel Muja, a declarat că încă este prematură o astfel de discuţie referitoare la o nouă majoritate. Consilierii majoritari promit însă că vor susţine toate proiectele pentru binele oraşului, chiar dacă vor fi iniţiate de viitorul primar Marcel Romanescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS