9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDistribuitori de canabis pentru elevi și studenți, reținuți de procurorii DIICOT

Distribuitori de canabis pentru elevi și studenți, reținuți de procurorii DIICOT

În urma perchezițiilor, oamenii legii au descoperit 500 de grame de resturi vegetale, dar și 25 de plicuri de substanţe cu efect psihoactiv
În urma perchezițiilor, oamenii legii au descoperit 500 de grame de resturi vegetale,
dar și 25 de plicuri de substanţe cu efect psihoactiv

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) din Craiova au anunțat, ieri, reținerea a șase persoane suspectate că au distribuit canabis în cluburile și discotecile din municipiu, dar și unor elevi și studenți. În urmă cu o săptămână, un craiovean a ajuns după gratii după ce oamenii legii au descoperit în locuința sa o cultură de canabis.

Ofițerii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova, ajutați de colegii din Gorj, Mehedinţi şi Olt, sub coordonarea unui procuror DIICOT, au făcut marți 25 de percheziţii domiciliare în Craiova şi judeţele Dolj şi Olt, acțiunea vizând destructurarea unui grup infracţional specializat în traficul de droguri de risc şi de mare risc.
În urma perchezițiilor, oamenii legii au ridicat 25 de plicuri cu substanţe cu efect psihoactiv (etnobotanice), 5 grame de substanțe psihoactive, 500 de grame de materie vegetală, nouă resturi de țigări confecționate manual, dar și telefoane mobile, 200 de euro și 300 de lei.
De asemenea, în urma acțiunii de marți, ofițerii de Criminalitate Organizată au ridicat mai mulți suspecți, iar după audieri, procurorul de caz a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a șase dintre ei, o femeie și cinci bărbați.
În urma cercetărilor făcute până în acest moment, anchetatorii au reținut că, „pe raza județului Dolj, s-a constituit un grup infracţional organizat în scopul traficului şi consumului ilicit de droguri de risc (canabis), gruparea distribuind canabis în cluburile, discotecile şi mediul consumatorilor din Craiova, drogurile fiind procurate din Italia. Totodată, unul dintre membrii grupării a dezvoltat o reţea de consumatori de droguri de risc (canabis), formată din elevi şi studenţi, care locuiesc în raza sa de domiciliu, pe care îi contacta telefonic şi cu care se întâlnea în zona centrală a Craiovei“.
În baza ordonanțelor de reținere, cei șase inculpați au fost încarcerați în arestul IPJ Dolj, urmând ca, ieri-seară, să fie duși la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc, respectiv efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive.

Cultură de canabis în propria casă

În urmă cu o săptămână, pe 5 aprilie, Tribunalul Dolj a emis un mandat de arestare preventivă pe numele unui craiovean de 57 de ani, acuzat de comiterea infracțiunilor de cultivare şi trafic de droguri de risc (canabis).
Și în acest caz, anchetatorii au dispus efectuarea a două percheziții domiciliare la locuințele suspectului, acesta fiind craioveanul Iulian Borcan. În urma descinderilor, au fost ridicate aproximativ două kilograme de muguri de canabis, un kilogram de tulpini şi frunze de canabis și 43 de seminţe de canabis. De asemenea, într-un imobil deținut de craiovean, polițiștii au descoperit o cultură de canabis şi instalaţiile pentru întreținerea plantelor. Craioveanul de 57 de ani a fost arestat preventiv pe 5 aprilie, printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, pentru comiterea infracţiunilor de cultivare şi trafic de droguri de risc.
Hotărârea instanței a fost contestată de inculpat la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat marți, pe 11 aprilie. Judecătorii craioveni au respins acțiunea bărbatului, astfel că acesta va fi cercetat în stare de arest preventiv pentru acuzațiile aduse de procurorii DIICOT.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS