Acasă Local 700.000 de lei, puși la bătaie de Primăria Slatina pentru finanțarea nerambursabilă...

700.000 de lei, puși la bătaie de Primăria Slatina pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit

-

Primăria Slatina va lansa, în perioada următoare, noul apel de proiecte pentru finanțare nerambursabilă, ce va fi publicat în Monitorul Oficial al României, astfel încât cei interesați să poată depune, până pe 19 mai 2017, proiectele pentru care pot primi finanțare.
Obiectivele specifice pe care municipalitatea le urmărește finanțând activitatea unor persoane fizice sau juridice care desfășoară activități de interes general sunt:
– menţinerea unei bune stări de sănătate şi consolidarea socializării cetăţenilor din municipiul Slatina, prin încurajarea practicării activităţilor fizice şi sportive;
– stimularea participării slătinenilor la viaţa culturală, prin diversificarea ofertei culturale;
– stimularea implicării organizaţiilor neguvernamentale în valorificarea potenţialului cultural al oraşului.
Suma în acest an este de 700.000 de lei, cu 300.000 de lei mai mică decât anul trecut, când 32 de temerari au depus proiecte, 27 primind finanțare, după o lungă perioadă de așteptare, motivată de autoritatea municipală de numărul mare de solicitări (în realitate, deși înscrierea a avut loc în aprilie și ar fi trebuit transmis rezultatul selecției în luna următoare, s-a așteptat schimbarea de gardă, în urma alegerilor locale din iunie 2016). Cea mai mare sumă, 150.000 de lei, a revenit în 2016 unei asociații înființate chiar înainte de lansarea apelului, care s-a angajat să organizeze activități de consiliere, formare și integrare pe piața muncii pentru șomeri din categorii defavorizate, o bună parte dintre aceștia fiind tineri care părăsesc sistemul de protecție. Deși a avut loc o conferință de presă de lansare a proiectului și alta de încheiere, date concrete cu privire la numărul de tineri din sistemul de protecție care efectiv și-au găsit de lucru nu au mai fost date publicității.
Au fost, de asemenea, finanțate activități medicale, spectacole, editarea de cărți, organizarea de festivaluri etc.

Condițiile nu se schimbă

Dacă termenul-limită pentru depunerea proiectelor este 19 mai, diferit de cel de anul trecut, condițiile de acordare rămân aceleași, spun oficialii Primăriei Slatina.
Conform regulamentului, de modul cum se argumentează importanța și necesitatea proiectului (primul capitol de evaluare) depind cele 70 de puncte care se pot acorda la acest criteriu. Dacă obiectivele se încadrează în prioritățile de dezvoltare a orașului, numărul maxim de puncte care pot fi acordate este 30, dacă proiectul reprezintă continuarea unui proiect anterior – 20 de puncte, dacă proiectul are impact public și mediatic adecvat se mai acordă 10 puncte etc.
La capitolul II al evaluării se apreciază fezabilitatea proiectului, aici punctajul maxim fiind de 12 puncte. La capitolul III, capacitatea solicitantului de a implementa proiectul, se acordă 8 puncte, iar pentru ultima componentă evaluată, coerența cererii de finanțare, se pot acorda maximum 10 puncte.

Alina Mitran
Alina Mitran
Lucrează în presă din 2000 și ceea ce a început ca un hobby s-a transformat într-o profesie. A absolvit Facultatea de Finanțe, Bănci, Asigurări și Burse de Valori, dar a ales presa scrisă, un domeniu care i-a oferit cele mai mari satisfacții profesionale. S-a alăturat echipei Gazeta de Sud în 2004.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.

Motorola One Zoom a fost lansat oficial

Motorola One Zoom se face remarcat prin designul său cu suprafeţe din metal şlefuit şi sistemul quad-camera performant. Noul model One Zoom pune accent pe calitate şi versatilitate la obţinerea de poze.