9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEx-şeful poliţiei, „fabricat“ prefect peste noapte

Ex-şeful poliţiei, „fabricat“ prefect peste noapte

Fostul poliţist Florian Marin este noul prefect de Vâlcea. Radu Renga, cel care a ocupat până în prezent funcţia, susţine că schimbarea lui prin hotărâre de guvern s-a făcut cu încălcarea legii.
Radu Renga a fost numit prefect de Vâlcea pe 13 aprilie 2016, prin mobilitatea înalţilor funcţionari publici, în baza HG 341/2007. „Schimbarea inspectorilor guvernamentali se face o singură dată într-un an calendaristic. Or ei au încălcat legea şi m-au schimbat mai devreme. Puteau să mai aştepte două săptămâni pentru ca totul să fie legal. Aşa, îi voi da în judecată pentru abuzul comis“, a spus Radu Renga. Fostul prefect este nemulţumit şi de faptul că schimbarea prefecţilor de Argeş şi Vâlcea nu a fost pe ordinea de zi a guvernului şi nici pe site-ul instituţiei. „Era normal să mă schimbe, mă aşteptam, dar aş fi preferat să fie gentlemani“, a mai spus Renga. Acesta este inspector guvernamental din 2006 şi a ocupat, pe rând, funcţiile de subprefect de Vâlcea, prefect de Vâlcea, prefect de Vaslui şi din nou prefect de Vâlcea. Tot printr-o hotărâre de guvern, el urmează să fie numit inspector guvernamental la un minister.
Fostul şef al IPJ Vâlcea, Florian Marin, s-a pensionat anul trecut din poliţie şi a intrat în PSD ca simplu membru. Pentru a putea fi numit în funcţia de prefect, el a trebuit să devină mai întâi funcţionar public, iar acest lucru a fost posibil la Primăria Prundeni.
„La începutul lunii martie, a ocupat prin concurs funcţia de inspector principal la Serviciul financiar-contabil, iar acum va fi detaşat la prefectură“, a declarat Ion Horăscu, primarul comunei Prundeni.
Concursul pentru ocuparea postului de inspector principal a avut loc pe 17 martie, iar numirea pe post s-a făcut pe 21 martie 2017. Florian Marin are 51 de ani și timp de 25 de ani a lucrat în poliţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS