6.9 C
Craiova
duminică, 22 septembrie, 2019
Acasă Local Ex-şeful poliţiei, „fabricat“ prefect peste noapte

Ex-şeful poliţiei, „fabricat“ prefect peste noapte

-

Fostul poliţist Florian Marin este noul prefect de Vâlcea. Radu Renga, cel care a ocupat până în prezent funcţia, susţine că schimbarea lui prin hotărâre de guvern s-a făcut cu încălcarea legii.
Radu Renga a fost numit prefect de Vâlcea pe 13 aprilie 2016, prin mobilitatea înalţilor funcţionari publici, în baza HG 341/2007. „Schimbarea inspectorilor guvernamentali se face o singură dată într-un an calendaristic. Or ei au încălcat legea şi m-au schimbat mai devreme. Puteau să mai aştepte două săptămâni pentru ca totul să fie legal. Aşa, îi voi da în judecată pentru abuzul comis“, a spus Radu Renga. Fostul prefect este nemulţumit şi de faptul că schimbarea prefecţilor de Argeş şi Vâlcea nu a fost pe ordinea de zi a guvernului şi nici pe site-ul instituţiei. „Era normal să mă schimbe, mă aşteptam, dar aş fi preferat să fie gentlemani“, a mai spus Renga. Acesta este inspector guvernamental din 2006 şi a ocupat, pe rând, funcţiile de subprefect de Vâlcea, prefect de Vâlcea, prefect de Vaslui şi din nou prefect de Vâlcea. Tot printr-o hotărâre de guvern, el urmează să fie numit inspector guvernamental la un minister.
Fostul şef al IPJ Vâlcea, Florian Marin, s-a pensionat anul trecut din poliţie şi a intrat în PSD ca simplu membru. Pentru a putea fi numit în funcţia de prefect, el a trebuit să devină mai întâi funcţionar public, iar acest lucru a fost posibil la Primăria Prundeni.
„La începutul lunii martie, a ocupat prin concurs funcţia de inspector principal la Serviciul financiar-contabil, iar acum va fi detaşat la prefectură“, a declarat Ion Horăscu, primarul comunei Prundeni.
Concursul pentru ocuparea postului de inspector principal a avut loc pe 17 martie, iar numirea pe post s-a făcut pe 21 martie 2017. Florian Marin are 51 de ani și timp de 25 de ani a lucrat în poliţie.

Google Search se îmbunătățește cu noi tehnologii

Google Search își extinde funcționalitatea cu două tehnologii esențiale: obținerea capturilor de ecran și recunoaștere vizuală a conținutului cu tehnologie de inteligență artificială.

Logitech MX, mouse-ul vertical de birou

Logitech MX Vertical este un model disponibil pe piaţă de ceva vreme, care atrage atenţia datorită formei sale „ciudate” la prima vedere, care promite să ajute utilizatorii care stau mult timp la birou.