Au început zborurile către Paris, Köln, Veneția și Madrid

Autori


Începând de vineri, de pe aeroportul din Craiova se poate zbura către Köln și Paris, iar în weekend sunt programate alte noi zboruri, către Veneția și Madrid. În total, din Bănie se va decola din această lună către cinci noi destinații din Europa, ultima pe listă fiind Liverpool (27 martie). Noile destinații sunt asigurate de o a doua aeronavă Wizz Air alocată Aeroportului Internațional Craiova.

Cea de-a doua aeronavă a companiei aeriene low-cost Wizz Air, care va fi alocată Aeroportului Internațional Craiova, a aterizat vineri, la ora 13.30, în Bănie, și s-a bucurat de o primire specială, cu tunuri de apă. Avionul a sosit de la Köln cu 119 pasageri la bord și a decolat 40 de minute mai târziu spre Paris (Beauvais) cu 173 de pasageri. Acestea sunt primele noi destinații, din cele cinci din Europa, către care se va putea zbura de la Craiova, începând de vineri. Celelalte trei sunt Veneţia (Treviso) – începând de sâmbătă, Madrid – de duminică şi Liverpool – de pe 27 martie. Reprezentanții Wizz Air au afirmat că noua aeronavă, un aparat Airbus A 320 cu 180 de locuri, „va sprijini operațiunile pe cele cinci noi rute atât de așteptate de călătorii din regiune“, anunțând totodată că vor exista câte două zboruri pe săptămână spre Paris, Veneția, Köln și Madrid și câte trei curse săptămânale spre Liverpool.

„Primul zbor Wizz Air de la Craiova a fost în 2013, spre Londra Luton, iar după doar un an de operațiuni a fost alocată aeroportului local prima aeronavă. În 2016, mai mult de 220.000 de pasageri s-au bucurat de rutele cu prețuri scăzute ale Wizz din și spre Craiova, pentru ca, din 2017, să se dubleze practic numărul destinațiilor către Europa, de la cinci la zece, prin deschiderea acestor cinci noi rute. În prezent, pe rutele din Craiova asigurăm zece destinații spre cinci țări europene și oferim spre vânzare 485.000 de locuri“, a spus Sorina Ratz, manager de comunicare la Wizz Air. Pe lângă cele cinci noi destinații, din Craiova se mai poate zbura spre Londra (Luton), Roma (Ciampino), Milano (Bergamo), Bologna și Barcelona, cu Wizz Air, și spre Valencia, cu Ryanair.


„Ne aflăm în fața unei noi etape de dezvoltare a aeroportului din Craiova, printr-o dublare a zborurilor spre destinații din Europa, unde se găsesc oltenii noștri. În acest moment, o aeronavă vine de la Köln și pleacă la Paris, și ne dorim să întregim destinațiile celor care pleacă din Craiova în cât mai multe locuri interesante din Europa“, a spus, la rândul său, președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa. Acesta a mai precizat că, la investițiile Wizz Air de la Craiova, prin care s-au creat peste 60 de locuri de muncă, se adaugă și cele ale CJ Dolj, printre care și proiectul european de reabilitare a infrastructurii de mișcare, în valoare de 24 de milioane de euro. „Acest moment în care există 33 de plecări pe săptămână de la Craiova ne creează o problemă la care nu ne-am gândit și poate vom fi nevoiți să extindem terminalul de plecări și sosiri. Asta pentru că aeroportul din Craiova înseamnă mai mult decât ceea ce se vede, iar până când vom avea o infrastructură către București așa cum trebuie, aeroportul rămâne un obiectiv important, poate cel mai important din regiune din punct de vedere economic“, a mai spus Ion Prioteasa. „Când am început acest proiect, pe aici zburau doar cârduri de ciori și, din când în când, câte un avion de la Aviasan, plus că era o cultură foarte frumoasă de bălării. Acum am văzut pe un grafic că, în ultimii patru ani, peste 400.000 de oameni au călătorit cu avionul de la Craiova, mai mult decât toată populația municipiului, cu tot cu suburbii, ceea ce e un lucru extraordinar“, a conchis președintele CJ Dolj.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 18 martie 2017

Actualitate

» Acord italiano-roman pentru înființarea unui centru de sprijin al persoanelor exploatate prin muncă
» Olt: Mâncăruri din bucătăria bunicii, la Bobicesti
» Recomandări ale Poliție Române pentru cei care “stau” pe internet
» Craiova: Acțiuni ale Poliției Locale în autobuzele RAT
» Gorj: Angajaţii CEO au contract colectiv de muncă
» Coliziune între două avioane uşoare în Canada, soldată cu un mort şi un rănit în stare gravă
» Gorj: Proiectil descoperit la Drăguţeşti
» ANAF vine cu măsuri pentru creşterea colectării la buget
» Gorj: Şofer din Baia de Fier, rănit într-un accident rutier
» Update: Barbat împuşcat de poliţişti pe Aeroportul Orly din Paris
» Vâlcea: Femeie de 60 de ani, ucisă în propria casă
» Gorj: Muncă „la negru” la o fabrică din Rovinari
» Sporul natural al populaţiei a fost negativ în luna ianuarie
» Situaţia traficului rutier în Oltenia
» Tir încărcat cu haine second-hand, mistuit de flăcări pe DN 6

Local

» Slatina: Primărie nouă cu restaurant și parcare, de cinci milioane de euro
» Sistemul i-a condamnat la condiții grele de trai
» Mașini second-hand cumpărate din Germania, rulate în România

Dolj

» O gravidă şi doi bărbaţi, sfâşiaţi de un câine de luptă
» Două eleve de la Colegiul „Gheorghe Chiţu“, accidentate pe trecerea de pietoni
» Codruţ şi-a câştigat în instanţă dreptul la educaţie
» Liberalii se mai fac o dată de râs
» Au început zborurile către Paris, Köln, Veneția și Madrid
» Întreruperi energie electrică de luni

Sport

» Volei (m): Craiova a debutat în play-off cu o înfrângere în faţa Arcadei Galaţi
» Fotbal / CSO Filiași nu a fost în excursie la Aninoasa
» Voleibaliştii craioveni, hotărâți să-și păstreze invincibilitatea acasă
» Șoavă: Așteptăm să vină și victoriile
» Atacați Dinamo, dacă vreţi puncte!
» Fotbal / Programe, clasamente, rezultate (17 – 20 martie)

Educatie

» Elevi sancționați și în ultima zi de simulare a examenelor naționale

Magazin

» Cartea de bucate a lui Salvador Dali, reeditată
» Bancul zilei
» Horoscopul săptămânii viitoare

Top