20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFiul unui om de afaceri din Rânca, anchetat pentru agresarea a doi polițiști

Fiul unui om de afaceri din Rânca, anchetat pentru agresarea a doi polițiști

Lucian Pănescu a fost reţinut sâmbătă seară (Sursa: Facebook)
Lucian Pănescu a fost reţinut sâmbătă seară (Sursa: Facebook)

Lucian Pănescu, de 33 de ani, din Târgu Jiu, fiul unui cunoscut afacerist cu pensiune în Rânca, a fost reţinut sâmbătă seară sub acuzaţia de ultraj. Bărbatul ar fi bruscat doi poliţişti, în timp ce se afla într-un bar din zona Stadionului Municipal din Târgu Jiu. Suspectul a avut un comportament anormal în faţa clubului, aşezând sticle pe carosabil. La faţa locului a fost trimis un echipaj de poliţie, alături de un echipaj de mascați. În urma intervenției, un mascat s-a ales cu degetul luxat, iar un poliţist de la Ordine Publică a fost bruscat şi s-a ales cu zgârieturi pe mâini. Tânărul a fost încătuşat şi prezentat la audieri, fiind reţinut sâmbătă pentru 24 de ore de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Suspectul a declarat că nu este un tip recalcitrant şi că nu îşi mai aminteşte ce s-a întâmplat. Bărbatul a fost prezentat din nou ieri la audieri, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu. Oamenii legii urmau să decidă dacă se impune sau nu arestarea preventivă a suspectului.

Tatăl, vizibil afectat

Lucian Pănescu este manager al unui cunoscut complex turistic din stațiunea gorjeană Rânca. Bărbatul le-a spus oamenilor legii, la audieri, că totul s-a întâmplat pe fondul oboselii. Tânărul nu ar fi realizat ce face şi a ajuns astfel după gratii pentru 24 de ore. Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor şi Cabanierilor din Rânca, tatăl lui Lucian Pănescu, a fost vizibil marcat, la aflarea veştii că fiul său are probleme cu legea şi că a fost reţinut. „Mă gândesc la această viaţă cât de frumoasă este şi dintr-o dată primeşti o palmă care te afectează tot restul ei. Știu de la colegii care au fost cu el acolo că l-au culcat jos, i-au tras câteva picioare și pumni, e de sus până jos plin de vânătăi și de lovituri. Dacă era unul mai pipernicit, probabil că nu se mai trezea din pat. Ieri toată ziua, până să ajungă la Parchet, nu a putut nimeni să îl ridice din pat. L-au dus un coleg și o colegă acasă, după ce i-au dat drumul din dubă. Eu am fost la Rânca, unde avem activitatea și el a fost la Târgu Jiu. A venit după două zile și o noapte în care a mers peste o mie de kilometri, el fiind director la firmă a fost și a dus la Baia Mare câteva zeci de scaune pentru sala de conferințe. Pe fondul oboselii, probabil că, după două beri gata a fost. Are și el vina lui, nu comentez, dar când se duc patru polițiști și un procuror care doar acuză și nu vrea să ia nici un martor din partea adversă înseamnă că deja procurorul e judecător, nu e procuror.
Un deget fisurat la un polițist poate să fie și de la sapă, de la tăiat pomi în grădină sau de la altă altercație, nu de la aceea. Când ești într-o legitimă apărare că unii dau în tine, ce faci? Nu te ții la mâna respectivului să nu mai dea? Sper să fie eliberat, pentru că este un absolvent de facultate și două mastere. Este și în penultimul an la Drept, la a doua facultate, nu este o pleavă a societății. Este directorul firmei“, a declarat Constantin Pănescu, administratorul Complexului Panoramic din Rânca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS